Τον Δεκέμβριο του 2000 ξεκίνησε ο κύκλος του αίματος, με τη δολοφονία του Ενβέρ Σίμσεκ, τουρκικής καταγωγής ανθοπώλη στη Νυρεμβέργη. Ακούθησαν δολοφονίες άλλων εφτά Τούρκων και του Ελληνα Θόδωρου Βουλγαρίδη. Ηταν το έβδομο κατά σειρά θύμα που δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2005 μέσα στο κλειδαράδικο που είχε με γερμανό συνεταίρο του στο Μόναχο. Προσωπικά δεν τον γνώριζαν, ούτε τα υπόλοιπα θύματά τους. Αλλά ήταν ξένος και ήταν μελετημένη η επιλογή του στόχου, το μαγαζί του στην Τραπεντόι-στράσε, καθώς έδινε τη δυνατότητα να διαφύγουν αμέσως από τον περιφερειακό.

Το πολιτικό σκάνδαλο με τους φόνους του νεοναζιστικού τρίο του NSU ήταν ότι σκορπούσαν τον θάνατο σε όλη τη Γερμανία με στόχο ξένους, ζούσαν ανενόχλητα στο Τβίκαου της Ανατολικής Γερμανίας, αλλά οι έρευνες της αστυνομίας εστιάζονταν αποκλειστικά στο οικογενειακό περιβάλλον των θυμάτων. Το ίδιο και συνέβη και με την οικογένεια του Θόδωρου Βουλγαρίδη που δέχτηκε αφόρητες πιέσεις. Για τους Τούρκους μιλούσαν για τις «δολοφονίες του ντονέρ».

Η ληστεία σε τράπεζα στο Αϊζεναχ στις 4 Νοεμβρίου του 2011 στάθηκε μοιραία. Μούντλος και Μπένχαρτ αναγνωρίστηκαν από μάρτυρα και αυτοκτόνησαν μέσα στο τροχόσπιτο για να μην πέσουν στα χέρια της αστυνομίας.

Την ίδια ημέρα η Τσέπε πυρπόλησε το διαμέρισμα των τριών στο Τσβίκαου καταστρέφοντας αποδεικτικά στοιχεία. Εστειλε ταχυδρομικά σε διάφορους αποδέκτες DVD με σκηνές από τις δολοφονίες για τις οποίες αναλάμβανε την ευθύνη για πρώτη φορά η οργάνωση NSU. Τέσσερις ημέρες παραδόθηκε στην αστυνομία. Δωδεκαετή κάθειρξη ζήτησε ο εισαγγελέας για τον Ραλφ Βολέμπεν, στέλεχος του νεοναζιστικού κόμματος NPD. Ηταν αυτός που τροφοδότησε στην ομάδα το πιστόλι Ceska με το οποίο έγιναν οι εννέα δολοφονίες. Λαμβανομένων υπόψη όλων των δεδομένων και των συνθηκών, η ποινή 12ετούς φυλάκισης είναι η ενδεδειγμένη, τόνισε ο εισαγγελέας της έδρας κλείνοντας την αγόρευσή του.

Για τον τρίτο κατηγορούμενο Κάρστεν Σ., ο οποίος μαζί με τον Βολέμπεν διασφάλισαν το πιστόλι, ο εισαγγελέας ζήτησε ποινή τριετούς φυλάκισης, καθώς ήταν ανήλικος τη στιγμή τέλεσης του αδικήματος. Του αναγνωρίστηκε επίσης ως ελαφρυντικό ότι ομολόγησε την ενοχή του και συνέβαλε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Χωρίς την ομολογία του, επιχειρηματολόγησε ο εισαγγελέας, δεν θα ήταν εφικτή η απαγγελία των κατηγοριών.

Η δίκη θα συνεχιστεί για μερικούς μήνες ακόμη με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και των συνηγόρων υπεράσπισης μέχρι να εκδοθεί η απόφαση στη μεγαλύτερη δίκη της μεταπολεμικής Γερμανίας.