Περισσότεροι από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη η Μπόκο Χαράμ εναντίον μιας αποστολής πετρελαϊκής εταιρείας στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη ιατρικές πηγές και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

«Ο απολογισμός των νεκρών δεν σταματά να αυξάνεται», δήλωσε μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης. «Έχουμε τώρα περισσότερους από 50 (νεκρούς) και συνεχίζουν να έρχονται κι άλλα πτώματα».

Οι συνθήκες υπό τις οποίες στήθηκε η ενέδρα της τζιχαντιστικής οργάνωσης εναντίον των φρουρών και μιας ομάδας της Nigerian National Petroleum Company (NNPC), που συνοδεύονταν από γεωλόγους του Πανεπιστημίου του Μαϊντουγκούρι που επέστεφαν από μια αποστολή έρευνας, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες εξαιτίας του αυστηρού ελέγχου που ασκεί ο στρατός στην πρόσβαση στην Πολιτεία Μπόρνο.

Ένας από τους διασώστες επεσήμανε ότι «στις 19:00 (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδας) χθες (Τετάρτη) εντοπίστηκαν 47 πτώματα στον θαμνότοπο γύρω από τη Μαγκουμέρι», μια πόλη 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μαϊντουγκούρι.

«Έντεκα εξ αυτών είχαν σοβαρά εγκαύματα από την επίθεση. Κάηκαν ζωντανοί στο όχημά τους, το οποίο έπεσε σε ένα χαντάκι. Τους θάψαμε εκεί γιατί δεν μπορούσαμε να τους μεταφέρουμε στο Μαϊντουγκούρι», πρόσθεσε.

«Σήμερα το βράδυ (Πέμπτη) βρήκαμε έξι νέα πτώματα, μεταξύ των οποίων ενός στρατιώτη, και είναι πιθανό να βρούμε πολλά ακόμη διότι τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν παντού στη γύρω περιοχή», επεσήμανε.