Δύο στενοί συνεργάτες του Τζεφ Σέσιονς τόνισαν ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ αισθάνεται βαθύτατα προσβεβλημένος από τις δημόσιες επιθέσεις που έχει εξαπολύσει εναντίον του ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι έντονη η αποφασιστικότητά του να παραμείνει στο υπουργικό του πόστο.

Οπως υποστήριξαν, ο Τραμπ διεξάγει σκόπιμη, δημόσια εκστρατεία για να τον εξωθήσει σε παραίτηση, αντί να τον απολύσει, αλλά ο Σέσιονς, από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.

Ο αμερικανός πρόεδρος, σε συνέχεια της κριτικής που ασκεί στον Τζεφ Σέσιονς, δήλωσε την Τρίτη σε συνέντευξη Τύπου ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είναι αρκετά σκληρός, συνεχίζοντας να δίνει τροφή σε εικασίες για πιθανή αποπομπή του.

«Θέλω ο υπουργός Δικαιοσύνης να είναι περισσότερο σκληρός», τόνισε ο Τραμπ.

Σε ερώτηση αναφορικά με το μέλλον του Σέσιονς, απάντησε ότι «ο χρόνος θα δείξει».

Επίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Wall Street Journal, επισήμανε πως είναι «πολύ απογοητευμένος» με τον Σέσιονς, αρνούμενος ωστόσο να απαντήσει αν σκοπεύει να τον απομακρύνει από το πόστο του.

«Ακρως ανάρμοστη» η στάση του προέδρου

Νωρίτερα, είχε γράψει στο Twitter ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «υιοθέτησε πολύ ΑΔΥΝΑΜΗ θέση» αναφορικά με την έρευνα για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της πρώην υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον την περίοδο που εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ χαρακτήρισε «άκρως ανάρμοστη» την κλήση του αμερικανού προέδρου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης να διεξάγει έρευνα για την Κλίντον.

«Οι εισαγγελικές αποφάσεις θα πρέπει να βασίζονται σε γεγονότα που αφορούν τη δικαιοσύνη, χωρίς τον υπαινιγμό πολιτικού κινήτρου. Κάθε άλλο συνιστά παρέκκλιση από τη μακρά αμερικανική παράδοση διαχωρισμού εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας», τόνισε ο Γκρέιαμ σε σειρά από αναρτήσεις του στο Twitter.

Ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ προειδοποίησε τον Τραμπ ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρά του να παρακάμψει το Κογκρέσο για να διορίσει νέο υπουργό Δικαιοσύνης και να υπονομεύσει την εν εξελίξει έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές.