Στη θέση του σκοπεύει να παραμείνει ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς. Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί μετά τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία συζήτησε θέματα σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ σε δύο συναντήσεις που είχε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον Σεργκέι Κίσλιακ πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης, μετέδωσε ότι ο Σέσιονς θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση μόνο αν τον απολύσει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Την Παρασκευή, η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι στις συναντήσεις τους ο Σέσιονς με τον Κίσλιακ συζήτησαν πολλά θέματα που αφορούσαν τον Τραμπ, μεταξύ άλλων και τη στάση του τότε υποψηφίου προέδρου απέναντι στη Ρωσία. Τον Μάρτιο ο Σέσιονς αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές αφού η εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι συναντήθηκε δύο φορές με τον Ρώσο διπλωμάτη μολονότι ο ίδιος είχε διαψεύσει ότι είχε επαφές με Ρώσους αξιωματούχους κατά την ακρόασή του στο Κογκρέσο για την έγκριση του διορισμού του.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times στα μέσα της εβδομάδας ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι δεν θα ανέθετε το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Σέσιονς αν γνώριζε ότι εκείνος θα εξαιρούσε τον εαυτό του από την έρευνα.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα διαψεύσει τις κατηγορίες περί ανάμιξής της σε εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ μάλιστα είπε ότι η Ρωσία δεν έχει επέμβει ποτέ σε εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών και δεν σκοπεύει να το πράξει στο μέλλον.