Χριστιανική Ενωση (CDU-CSU)

Ο μέσος όρος ηλικίας των δυνητικών ψηφοφόρων της Μέρκελ είναι 52,8 χρόνια. Οι μισοί είναι άντρες και οι μισές γυναίκες. Μένουν κατά προτίμηση σε μικρότερες πόλεις και στην επαρχία, παρά στις μεγαλουπόλεις. Σε μεγάλο ποσοστό είναι συνταξιούχοι, η εκπαίδευσή τους είναι στον μέσο όρο του Γερμανού. Προέρχονται περισσότερο από τη Δυτική και λιγότερο από την Ανατολική Γερμανία. Οι περισσότεροι είναι δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι. Μικρότερο από τον μέσο όρο είναι το ποσοστό των συνδικαλισμένων και των εργατών με απλές θέσεις εργασίες.

Σοσιαλδημοκράτες (SPD)

Η εκλογική πελατεία του Σουλτς αποτελείται επίσης κατά το ήμισυ από γυναίκες και άνδρες. Εχουν την ίδια ηλικία με τους ψηφοφόρους της Μέρκελ. Αλλά το ποσοστό ποσοστό των συνταξιούχων είναι ακόμη μεγαλύτερο. Προέρχονται κυρίως από τη Δυτική Γερμανία. Αλλά μένουν κατά προτίμηση σε μεγάλα αστικά κέντρα και όχι στην επαρχία. Στην πλειονότητά τους είναι υπάλληλοι, εκπαιδευτικοί, απασχολούμενοι στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μικρότερο είναι το ποσοστό των απλών εργατών. Είναι ενταγμένοι στα συνδικάτα όσο και ο μέσος όρος των Γερμανών.

Πράσινοι (DIE GRÜNEN

Οι Πράσινοι έχουν την εκλογική τους πελατεία κυρίως στη Δυτική Γερμανία και μάλιστα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις μεγαλουπόλεις. Εκείνο που διαφοροποιεί τους Πράσινους από τα άλλα κόμματα είναι το μεγάλο ποσοστό των γυναικών ψηφοφόρων. Και επειδή οι γυναίκες είναι περισσότερες, μεγάλο είναι και το ποσοστό των απασχολουμένων με μειωμένο ωράριο. Σε μεγάλο ποσοστό, 40%, είναι υπάλληλοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα – πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό των απλών εργατών. Εχουν το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων πανεπιστημίου. Αλλά και οι ψηφοφόροι των Πρασίνων γηράσκουν, ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 48,1 χρόνια.

Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD)

Το εθνικολαϊκιστικό AfD ψηφίζουν πολύ περισσότεροι άντρες απ’ ό,τι γυναίκες. Είναι πολύ περισσότεροι Ανατολικογερμανοί, παρά Δυτικογερμανοί, μένουν στην επαρχία, σε μικρές πόλεις και κοινότητες. Κατά κανόνα φτάνουν μέχρι το απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης. Είναι πάνω από τον μέσο όρο απλοί εργάτες, με θέσεις απασχόλησης χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι μεταξύ των ψηφοφόρων του AfD είναι πολλά μέλη των συνδικάτων. Σπάνιο είδος είναι οι απασχολούμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αντίθετα, συγκριτικά μεγάλο είναι το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων και των ανέργων.

Η Αριστερά (Die Linke)

Το κόμμα Η Αριστερά παραμένει η πολιτική δύναμη της Ανατολικής Γερμανίας με εκλογική απήχηση στα αστικά κέντρα. Την επαρχία καλύπτει στο μεταξύ το AfD. Και στην Αριστερά οι περισσότεροι ψηφοφόροι είναι άντρες παρά γυναίκες. Είναι κατά τι νεώτεροι από τον μέσο όρο ηλικίας. Σημαντικό είναι το ποσοστό των ψηφοφόρων κάτω των 30 ετών. Σχετικά μεγάλο είναι το ποσοστό όσων έχουν ακαδημαϊκό τίτλο, ή εκπαιδεύονται σε ένα επάγγελμα. Το ποσοστό των υπαλλήλων και των εργατών είναι πάνω από τον μέσο όρο. Είναι το κατ’ εξοχήν κόμμα των συνδικαλισμένων – κανένα άλλο κόμμα δεν έχει τόσο μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων που να είναι μέλη κάποιου συνδικάτου.

Κόμμα Φιλελευθέρων (FDP)

Η εκλογική πελατεία του κεντρώου κόμματος των Φιλελευθέρων βρίσκεται κατ’ εξοχήν στη Δυτική Γερμανία. Οι ψηφοφόροι του έχουν τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας. Αισθητά πάνω από τον μέσο όρο είναι το ποσοστό των ανδρών, καθώς και των κατόχων ακαδημαϊκού τίτλου. Το ποσοστό των αυτοαπασχολουμένων είναι ίδιο με του AfD. Μεγάλο όμως είναι το μερίδιο ιδιωτικών υπαλλήλων. Σπανίζουν οι ψηφοφόροι με απλές θέσεις εργασίας.