Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «δεν ήταν ενήμερος και δεν συμμετείχε» το 2016 σε συνάντηση μεταξύ του γιου του, Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου, και δικηγόρου με πρόσβαση στο Κρεμλίνο, ανέφερε ο Μαρκ Κοράλο, εκπρόσωπος της ομάδας δικηγόρων του προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την αποκάλυψη που έκαναν την Κυριακή οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από υποσχέσεις για παροχή πληροφοριών στην ομάδα του Τραμπ, οι οποίες θα προκαλούσαν ζημιά στην αντίπαλο υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον.

Επικαλούμενη τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, η εφημερίδα έγραψε ότι ο τότε επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, και ο γαμπρός του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν επίσης παρόντες στη συνάντηση με τη ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια.

Η δήλωση-παραδοχή…

Οι Τάιμς βασίστηκαν σε δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ του νεότερου με την οποία ομολόγησε ότι συναντήθηκε με τη Βεσελνίτσκαγια.

«Μετά τις εισαγωγικές φιλοφρονήσεις, η γυναίκα αυτή είπε ότι είχε πληροφορίες για άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία και χρηματοδοτούν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών ενώ υποστηρίζουν την κυρία Κλίντον», είπε ο γιος του προέδρου, σύμφωνα με τους Τάιμς.

«Οι δηλώσεις της ήταν αόριστες, διφορούμενες, και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ή αποδείξεις, ούτε προσφέρθηκε (να τις δώσει). Εγινε γρήγορα προφανές ότι δεν είχε πληροφορίες σημασίας», πρόσθεσε.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές ώστε να ωφεληθεί ο Τραμπ, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε συμπαιγνία με τη Ρωσία.