Ο δράστης της απόπειρας επίθεσης κατά αστυνομικών τη Δευτέρα στα Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι, διατηρούσε στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της έρευνας.

Γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ είχαν βρεθεί στο εσωτερικό του οχήματος που έπεσε επάνω στο αστυνομικό βαν τη Δευτέρα.

Τέσσερα μέλη της οικογένειας του 31χρονου δράστη, που σκοτώθηκε κατά την απόπειρα επίθεσης, έχουν τεθεί υπό κράτηση, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Η πρώην σύζυγος του Αντάμ Τζαζίρι, καθώς και ο πατέρας του, ο αδελφός του και η σύζυγος του τελευταίου προσήχθησαν το βράδυ, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στο σπίτι τους.

Ο δράστης ήταν σε λίστα που παρακολουθούσαν οι Αρχές, με το Γαλλικό Πρακτορείο μάλιστα να μεταδίδει πως ο δράστης είχε ερευνηθεί για συμμετοχή σε «ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα».

Στο όχημά του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα καλάσνικοφ, πιστόλια και φιάλες αερίου, γεγονός που προκάλεσε την κινητοποίηση πυροτεχνουργών.

Η απόπειρα στα Ηλύσια Πεδία έλαβε χώρα μία ημέρα μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, όπου ο συνασπισμό του πρόεδρου Εμανουέλ Μακρόν απέσπασε αυτοδυναμία με μεγάλη διαφορά.

Σημειώνονται πως το Απρίλιο, λίγες ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ένας ένοπλος δολοφόνησε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο στη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.