Στους 79 ανέρχεται ο αριθμός των αγνοουμένων ή νεκρών από την πυρκαγιά στον πύργο 24 ορόφων του Δυτικού Λονδίνου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αρχηγός της αστυνομίας του Λονδίνου Στιούαρτ Κάντι.

Καθώς οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδία στον Grenfell Tower συνεχίζονται, οι αρχές τονίζουν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι υπάρχει πλέον μία σαφέστερη εικόνα για τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονταν τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης στα σπίτια τους, όταν για άγνωστη ακόμη αιτία ο πύργος με τα 120 διαμερίσματα τυλίχτηκε στις φλόγες.

Προτεραιότητα των αρχών, τόνισε ο Κάντι, είναι να αναγνωριστούν οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους και να μεταφερθούν από το κτίριο. Τόνισε ωστόσο ότι η διαδικασία ενδέχεται να διαρκέσει πολλές εβδομάδες.

Επαναλαμβάνοντας πόσο δύσκολο είναι να περιγραφεί «ο όλεθρος που προκάλεσε η πυρκαγιά», ο αρχηγός της αστυνομίας τόνισε ότι αυτό που είναι σημαντικό είναι να δοθούν οι απαντήσεις στις οικογένειες που επηρεάζονται άμεσα.