Μόσχα: Επιθετική ενέργεια η κατάρριψη συριακού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2017 12:07 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19/06/2017 14:02 |
Μόσχα: Επιθετική ενέργεια η κατάρριψη συριακού αεροσκάφους από τις ΗΠΑ
Αμερικανικό αεροσκάφος κατέρριψε συριακό μαχητικό αεροσκάφος που έριχνε βόμβες κοντά σε θέσεις μαχητών που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ στη Συρία (φωτογραφία αρχείου)Πηγή: Reuters

Η Μόσχα θεωρεί την κατάρριψη ενός συριακού κυβερνητικού μαχητικού από τις ΗΠΑ επιθετική ενέργεια και υποστήριξη των τρομοκρατών, όπως μετέδωσε τη Δευτέρα το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο δηλώσεις του ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε την Κυριακή αεροσκάφος του συριακού στρατού νοτιοδυτικά της Ράκα με την Ουάσινγκτον να υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις της Δαμασκού είχαν βομβαρδίσει περιοχή κοντά στις υπό τις ΗΠΑ συμμαχικές δυνάμεις και την Δαμασκό να λέει ότι το αεροσκάφος της πραγματοποιούσε αποστολή εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

«Θα πρέπει να θεωρήσουμε αυτή την αεροπορική επίθεση ως συνέχιση της αμερικανικής πολιτικής να περιφρονεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου», δήλωσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια αραβοκουρδική συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, κατηγόρησαν  την κυβέρνηση της Δαμασκού ότι βομβάρδισε θέσεις της νοτιοδυτικά της Ράκα τις τελευταίες ημέρες και απείλησε με αντίποινα αν συνεχιστούν οι επιθέσεις.

«Οι καθεστωτικές δυνάμεις...εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επιθέσεις με αεροπλάνα, πυροβολικό και τεθωρακισμένα άρματα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπός τους Ταλάλ Σέλο.