Μια 11χρονη Αυστραλή που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της να επισκεφθεί το Σινικό Τείχος, συνοδευόμενη από την οικογένειά της και εθελοντές.

Αφού κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή της Αυστραλίας, το όρος Κοσιούσκο, το 2015, η επόμενη πρόκληση για την Τέιλορ Γουόκερ-Λίαρ ήταν να περπατήσει στο Σινικό Τείχος. Εντυπωσιασμένος από την θέλησή της, ένας κινέζος επιχειρηματίας κάλυψε τα έξοδα για να ταξιδέψει η οικογένεια της 11χρονης στο Πεκίνο.

Η νεαρή αυστραλέζα γεννήθηκε με σπαστική εγκεφαλική παράλυση, αλλά η πάθησή της διαγνώστηκε όταν ήταν δύο ετών που δυσκολευόταν να σταθεί όρθια και να περπατήσει μόνη της.

Την Τρίτη το πρωί, έφθασε στο τμήμα του Σινικού Τείχους που είναι έξω από το Πεκίνο. Χρησιμοποιώντας έναν περιπατητήρα και με τη βοήθεια των γονιών της, η Γουόκερ – Λίαρ περπάτησε στο επίπεδο τμήμα του Τείχους και στη συνέχεια επισκέφθηκε κάποιους πύργους παρατήρησης. Η βόλτα της διήρκησε πάνω από μία ώρα.

«Είμαι πραγματικά κουρασμένη, αλλά περήφανη», δήλωσε, προσθέτοντας ότι το Σινικό Τείχος είναι πιο εντυπωσιακό απ’ αυτό που είχε φανταστεί.

Η 11χρονη ασχολείται με την κολύμβηση και στόχος της είναι να λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020, σύμφωνα με τη μητέρα της.