Συντονισμένη βιντεο-επιτήρηση «ώστε σε δεδομένη περίπτωση να μπορεί να ανατρέξει κανείς στο υλικό από τις κάμερες» ζητάει ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σομπότκα με συνέντευξή του στην εφημερίδα Εστεραϊχ.

Οπως γράφει η εφημερίδα, έπειτα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο, ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών δεν θέλει να περιμένει πολύ για τους νέους νόμους που αφορούν την αστυνομία και οι οποίοι προβλέπουν, πέραν της συντονισμένης βίντεο-επιτήρησης, την καταγραφή όλων των αριθμών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στα σύνορα της Αυστρίας.

Και αυτό, όπως αναφέρει ο ίδιος, «για να είναι δυνατό σε δεδομένη περίπτωση να μπορεί να ανατρέξει κανείς στα στοιχεία και να διαπιστώσει τα επίπεδα κινήσεων εγκληματιών και εν δυνάμει τρομοκρατών».

Η «βιασύνη» αυτή του υπουργού Εσωτερικών είναι, σύμφωνα με την Εστεραϊχ, κατανοητή, καθώς στην Αυστρία ζουν 300 αποκαλούμενοι «απειλούντες», οι οποίοι έχουν επιστρέψει από τον πόλεμο στη Συρία.

Ο Σομπότκα αναφέρει στις δηλώσεις του πως εάν οι ειδικοί της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος καταστήσουν σαφές ότι υπάρχουν σοβαρά κενά σε αυτούς τους τομείς, ο ίδιος πρέπει να αναλάβει δράση, και, καθώς η πρόσφατη επίθεση στο Λονδίνο έχει αυξήσει την πίεση στους πολιτικούς, πρέπει κανείς να είναι κατάλληλα εξοπλισμένος.