Μέλος της ειδικής ομάδας αλεξιπτωτιστών ελεύθερης πτώσης του αμερικανικού Ναυτικού σκοτώθηκε την Κυριακή αφού δεν κατάφερε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του ενώ εκτελούσε εναέριο ελιγμό, στο πλαίσιο ετήσιου φεστιβάλ του Ναυτικού στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.

Ο αλεξιπτωτιστής ανασύρθηκε από τα νερά του καναλιού Μόρις κοντά στην εκβολή του ποταμού Χάντσον λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα, το οποίο συνέβη μπροστά σε χιλιάδες θεατές που παρακολουθούσαν τις επιδείξεις από το πάρκο Liberty State στο Τζέρσεϋ Σίτι, της πολιτείας Νιού Τζέρσεϋ.

Ο άνδρας, μέλος της ομάδας κομάντο του αμερικανικού Ναυτικού (Navy SEALS), μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Τζέρσεϋ Σίτι, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ανακοίνωσε έξω από το νοσοκομείο ο αντιναύαρχος Τζακ Σκόρμπι.

Το όνομα του θύματος δεν δημοσιεύθηκε ώστε να ειδοποιηθεί πρώτα η οικογένειά του.

Εν ενεργεία μέλη των ειδικών δυνάμεων

Οι εκδηλώσεις αποτελούν τμήμα ετήσιας επίδειξης, η οποία διαρκεί μια εβδομάδα, με χιλιάδες μέλη του Ναυτικού και αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Στην επίσημη ομάδα αλεξιπτωτιστών επιδείξεων του αμερικανικού Ναυτικού συμμετέχουν εν ενεργεία μέλη των ειδικών δυνάμεων, των ειδικών καταδρομικών πλοίων, και υποστηρικτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ομάδας, τελεί υπό την άδεια του υπουργείου Αμυνας και είναι αναγνωρισμένο από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Η πορεία του αλεξίπτωτου προς το έδαφος. Πιστεύεται ότι ο χειριστής του αποσπάστηκε από αυτό, όταν συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να ανοίξει έγκαιρα, προκειμένου να πέσει στον ποταμό Χάντσον.