Φωτογραφίες, από κάμερες κλειστού κυκλώματος, στις οποίες εικονίζεται,λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο,ο 23χρονος Σαλμάν Αμπεντί, βομβιστής αυτοκτονίας στηντρομοκρατική επίθεση στο Manchester Arena, έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τηνυπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας, Αμπερ Ραντ, μερικά από τα μέλη του δικτύου των βομβιστών στο Μάντσεστερ είναι πιθανό να έχουν διαφύγει τη σύλληψη.

Οπως τόνισε, αν υπάρχουν ανάγκες για τη διάθεση μεγαλύτερου αριθμού από το προσωπικό ασφάλειας, οι αρμόδιες αρχές θα μεριμνήσουν γι’ αυτό.

Η βρετανίδα υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος καλύτερης συνεργασίας με τις εταιρείες ηλεκτρονικών διαδικτυακών παροχών, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση της αστυνομίας σε πληροφορίες σχετικές με την δράση των τρομοκρατών.

Εμφαση θα δοθεί στην συνεργασία με τις εταιρείες που έχουν αναπτύξει συστήματα και κωδικούς αποκρυπτογράφησης μηνυμάτων.

Την ίδια ώρα, ο βρετανός υπουργός Ασφάλειας, Μπεν Ουάλας, δήλωσε ότι,σχετικά με τη δράση τρομοκρατών,και η επιβολή προστίμων περιλαμβάνεται μέσα στο πλαίσιο των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμοστούν κατά των εταιρειών-παρόχων διαδικτυακών συνδέσεων.

Οπως είπε, μερικές από τις εταιρείες προσπαθούν να βελτιώσουν τη συνεργασία τους με τις αρχές, αναφορικά με τις επικοινωνίες υπόπτων για τρομοκρατική δράση.