Ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι αεροπορικές επιδρομές των πολεμικών αεροσκαφών της Αιγύπτου εναντίον στρατιωτικών βάσεων στη Λιβύη, ως αντίποινα για την επίθεση ενόπλων εναντίον χριστιανών στην Αίγυπτο, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στρατόπεδα εξτρεμιστών στη Λιβύη αφού επιβεβαίωσε ότι μαχητές που προέρχονται από αυτά τα στρατόπεδα εμπλέκονται στην επίθεση εναντίον των χριστιανών κοπτών, από την οποία 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Νωρίτερα, το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο είχε μεταδώσει ότι η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου εξαπέλυσε 6 αεροπορικές επιδρομές εναντίον «στρατοπέδων εκπαίδευσης τρομοκρατών» στη Λιβύη μετά την πολύνεκρη επίθεση με θύματα χριστιανούς κόπτες.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή τηλεόραση, τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τζιχαντιστών που επλήγησαν βρίσκονταν στην πόλη Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη.

Στρατιωτικές πηγές της Αιγύπτου επιβεβαίωσαν από την πλευρά τους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ότι αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της χώρας πραγματοποίησαν έξι πλήγματα εναντίον στρατοπέδων στη Ντέρνα της Λιβύης, όπου το Κάιρο πιστεύει πως εκπαιδεύτηκαν οι μαχητές που διέπραξαν την αιματηρή επίθεση εναντίον χριστιανών.

Ο Σίσι ζήτησε τη… συνδρομή του Τραμπ

Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δήλωσε ότι η πολεμική αεροπορία της Αιγύπτου έπληξε στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών ως αντίποινα για την επίθεση εναντίον των χριστιανών.

«Προτού σας μιλήσω σήμερα, εξαπολύσαμε επιδρομή εναντίον ενός εκ των στρατοπέδων όπου οι τζιχαντιστές εκπαιδεύονται» είπε ο πρόεδρος της Αιγύπτου σε διάγγελμα που μεταδόθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, χωρίς να διευκρινίσει την περιοχή που βομβάρδισαν οι αιγυπτιακές δυνάμεις.

«Η Αίγυπτος δεν θα διστάσει να πλήξει τα στρατόπεδα εκπαίδευσης των τρομοκρατών παντού, στο έδαφός της όπως και στο εξωτερικό» διαβεβαίωσε και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην Αίγυπτο δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση. Τόνισε, παράλληλα, ότι τα κράτη που στηρίζουν και χρηματοδοτούν την τρομοκρατία θα τιμωρηθούν.

Επιπλέον, απευθύνθηκε στον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ: «Είπατε ότι προτεραιότητά σας είναι η μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και είμαι πεπεισμένος ότι είστε ικανός να το πράξετε».