Μία ακόμη σύλληψη, στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ, πραγματοποίησαν οι βρετανικές αστυνομικές αρχές τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ειδικότερα, η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα στο προάστιο Μος Σάιντ του Μάντσεστερ, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους 10.

Συνολικά, ωστόσο, βρίσκονται υπό κράτηση οκτώ άνδρες. Ενας από αυτούς εκτιμάται ότι είναι ο 23χρονος Ισμαΐλ Αμπέντι, αδελφός του δράστη που αιματοκύλησε τον συναυλιακό χώρο Manchester Arena τη Δευτέρα το βράδυ.

Μία γυναίκα και ένας άνδρας, οι οποίοι επίσης είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κατά τις αστυνομικές εφόδους που πραγματοποιήθηκαν νότια του Μάντσεστερ ανακαλύφθηκαν ύποπτα υλικά, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιήθηκαν για τον εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος στοίχισε τη ζωή 22 ανθρώπων.

Η αστυνομία προειδοποιεί για το ενδεχόμενο συνεργοί του δράστη Σαλμάν Αμπέντι να έχουν διαφύγει τη σύλληψη, έχοντας στην διάθεσή τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Το επίπεδο της κατάστασης ασφάλειας στην Βρετανία εξακολουθεί να παραμένει «κρίσιμο» με δυνάμεις του Στρατού να έχουν αναλάβει τα μέτρα ασφάλειας γύρω από πιθανούς στόχους. Παράλληλα, ένοπλοι αστυνομικοί περιπολούν και στα τρένα που ταξιδεύουν εκτός των περιοχών του Λονδίνου.

Οι αξιωματούχοι των βρετανικών υπηρεσιών ασφάλειας επανέφεραν την κοινή διαχείριση πληροφοριών ασφάλειας με αμερικανούς συναδέλφους τους, μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις για την μη αποκάλυψη στοιχείων στον Τύπο, που έδωσε η αμερικανική πλευρά.

Ξεκινά και πάλι η προεκλογική εκστρατεία

Με την ασφάλεια ασφαλώς στο επίκεντρο της συζήτησης, ξεκινά και πάλι η προεκλογική εκστρατεία στη Βρετανία ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον πρόκειται να επισκεφθεί για μερικές ώρες το Λονδίνο την Παρασκευή το μεσημέρι, προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη της χώρας του προς τους Βρετανούς.

Η κίνηση αυτή έχει στόχο να αμβλύνει την ένταση που έχει προκληθεί μεταξύ Ουάσινγκτον και Λονδίνου μετά τις διαρροές στα αμερικανικά μέσα πληροφοριών για την έρευνα σχετικά με την επίθεση στο Μάντσεστερ από τις αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τους Βρετανούς.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερίζα Μέι ζήτησε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ οι πληροφορίες για την έρευνα, που συνεχίζεται, να παραμείνουν «απόρρητες». Από την πλευρά του ο Τραμπ υποσχέθηκε να αναζητήσει τους υπεύθυνους για τις διαρροές.