Ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ένας από τους ανώτατους συμβούλους του αμερικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο βρίσκεται υπό έρευνα από το FBI για τις σχέσεις μελών της κυβέρνησης με τη Ρωσία, μετέδωσαν την Πέμπτη η Washington Post και το NBC.

Ο Κούσνερ ερευνάται για τη συνεργασία του με ρώσους, στους οποίους περιλαμβάνονται ο ρώσος πρεσβευτής και τραπεζίτης από τη Μόσχα, έγραψε η Washington Post, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν στοιχεία της έρευνας.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο γαμπρός του Τραμπ έχει κληθεί να καταθέσει στοιχεία, μετέδωσε το NBC.

Ο Κούσνερ και η σύζυγός του Ιβάνκα, κόρη του Τραμπ, είναι σύμβουλοι του αμερικανού προέδρου στον Λευκό Οίκο και αποτελούν ένα από τα πιο ισχυρά ζευγάρια εξουσίας στις ΗΠΑ.

Ο εκατομμυριούχος σύζυγος της Ιβάνκα, νεοϋορκέζος εκτελεστικός σύμβουλος εταιρείας ακινήτων και εκδότης του εβδομαδιαίου «New York Observer», διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Ο αμερικανός πρόεδρος τον έχει περιγράψει ως «καταπληκτικό συνεργάτη και αξιόπιστο σύμβουλο σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και της μετάβασης» και τον εξήρε ως «τρομερά επιτυχημένο τόσο στις επιχειρήσεις όσο και τώρα στην πολιτική».