Τα τελωνεία στη Νιγηρία κατάσχεσαν στο λιμάνι του Λάγος ένα σημαντικό φορτίο όπλων που προερχόταν από την Τουρκία.

«Έπειτα από πληροφορίες των υπηρεσιών Ασφαλείας οι υπάλληλοί μας επιθεώρησαν ένα κοντέινερ στο λιμάνι Άπαπα (Λάγος) και βρήκαν 440 τουφέκια καθώς και άλλα εξαρτήματα για πυροβόλα όπλα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζόζεφ Άταχ, εκπρόσωπος των τελωνειακών Αρχών της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φορτίο έφθασε από την Τουρκία και ήταν καλυμμένο με γύψο ώστε να διαφύγει της προσοχής των τελωνειακών. Ένας ύποπτος συνελήφθη, ενώ ξεκίνησε έρευνα για την υπόθεση αυτού του παράνομου φορτίου.

Είναι η δεύτερη φορά που εντοπίζεται ένα τέτοιο φορτίο από τα τελωνεία φέτος στο Λάγος, μετά την κατάσχεση τον Ιανουάριο ενός φορτηγού που μετέφερε 661 τουφέκια σε έναν δρόμο κοντά στο λιμάνι.

Η Νιγηρία αντιμετωπίζει ισχυρές εθνοτικές εντάσεις κυρίως στο βορειοανατολικό τμήμα της, με την ισλαμιστική εξέγερση της Μπόκο Χαράμ στο Δέλτα (νοτιοανατολικά), όπου η κατάσταση είναι πολύ ρευστή, και σε ολόκληρη τη «Μεσαία ζώνη», όπου οι επιθέσεις ανάμεσα σε μικρούς κτηνοτρόφους και χριστιανούς καλλιεργητές προκαλούν θρησκευτικές διαιρέσεις.