Είκοσι από τους τραυματίες της επίθεσης στο Μάντσεστερ βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσε στο Sky News τοπικός αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει τις επόμενες ημέρες.

Καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και στους δρόμους της βρετανικής επικράτειας έχουν παραταχθεί περί τους 4.000 στρατιώτες για να περιπολούν με τις δυνάμεις της αστυνομίας μετά την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας από «σοβαρό» σε «κρίσιμο», νέες πληροφορίες για τα θύματα της επίθεσης βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Την Τετάρτη, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Βίτολντ Βαζικόφσκι επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ζευγαριού πολωνικής καταγωγής που αγνοούνταν μετά την τρομοκρατική επίθεση.

«Οι γονείς έφθασαν μετά τη συναυλία για να πάρουν τις κόρες τους και δυστυχώς έχουμε πληροφορίες ότι είναι νεκροί. Τα παιδιά είναι ασφαλή», δήλωσε π Βαζικόσφκι στον ραδιοσταθμό RMF FM.

Σύμφωνα με τον πολωνό υπουργό, ένας ακόμη πατέρας πολωνικής καταγωγής τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Την ίδια ώρα πληροφορίες βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν, έστω και αν ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις βρετανικές αρχές, ότι ο νεαρός που συνελήφθη την Τρίτη το πρωί, λίγες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση, είναι ο αδελφός του δράστη, του 22χρονου Σαλμάν Αμπέντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 23χρονο Ισμαΐλ Αμπέντι. Συνολικά, μετέδωσε το βρετανικό Channel 4, έχουν συλληφθεί τρεις άνδρες στο Νότιο Μάντσεστερ.

Μιλώντας στο BBC, η υπουργός Εσωτερικών Κέβιν Ραντ εκτίμησε ότι ο δράστης δεν έδρασε μόνος του. Επιβεβαίωσε επίσης ότι ήταν εν μέρει γνωστός στις αρχές.

Σε ερώτηση για το τι ακριβώς σημαίνει αυτό, η υπουργός είπε ότι «οι αρχές γνωρίζουν πολλά πρόσωπα, αλλά δεν είναι δυνατόν να συλληφθούν όλοι».