Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στον Λευκό Οίκο σήμερα Τετάρτη προκειμένου να συζητήσουν για τη Συρία και άλλα διεθνή θέματα, ανέφερε ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος.

Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ότι θα είναι η υψηλότερου επιπέδου συνάντηση ανάμεσα στον Τραμπ και την κυβέρνηση του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν από τις 20 Ιανουαρίου που ανέλαβε ο αμερικανός μεγιστάνας την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, δήλωσε ότι στην ατζέντα της συζήτησης βρίσκεται το θέμα της Συρίας, οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις και άλλα διεθνή ζητήματα.

Λίγο αργότερα, το CNN ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα συνάντησης Τραμπ-Λαβρόφ στον Λευκό Οίκο καθώς ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για συζητήσεις με τον αμερικανό ομολογό του Ρεξ Τίλερσον.

Το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο πρόσθεσε ότι δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί κάτι σχετικό και το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας επιδεινώθηκαν μετά την αμερικάνικη πυραυλική επίθεση στη Συρία, που έγινε ως αντίποινα για την επίθεση με χημικά η οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση Τραμπ, εξαπολύθηκε από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ασαντ, συμμάχου του Πούτιν.