Νεκρός βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Gem TV, περσόφωνου τηλεοπτικού σταθμού. Ο 45χρονος Σαΐντ Καρίμιαν δέχθηκε πυρά στην συνοικεία Μασλάκ, μαζί με τον συνεργάτη του από το Κουβέιτ.

Το βράδυ του Σαββάτου, μασκοφόροι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά του οχήματος που επέβαινε ο Καρίμιαν. Ο θάνατος του 45χρονου ήταν ακαριαίος, ενώ ο συνεργάτης του πέθανε αργότερα στο νοσοκομείο.Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βρέθηκε αργότερα καμένο και οι τουρκικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την δολοφονία.

Ο Σαΐντ Καρίμιαν είχε δικαστεί πρόσφατα ερήμην από δικαστήριο στην Τεχεράνη και είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλάκισης για «διασπορά προπαγάνδας» σχετικά με το Ιράν.Οι επικριτές του Gem TV, λένε ότι το τηλεοπτικό κανάλι προβάλλει προγράμματα που είναι αντίθετα με τις ισλαμικές Αρχές και ότι διαδίδει την δυτική κουλτούρα.

Μέλη της οικογένειας του Καρίμιαν ισχυρίζονται ότι το ιρανικό καθεστώς απειλούσε τον 45χρονο εδώ και τρεις μήνες. Εκείνος σκόπευε να εγκαταλείψει την Τουρκία και να επιστρέψει στο Λονδίνο όπου ζούσε παλαιότερα. Ωστόσο, πηγές της τουρκικής κυβέρνησης σημειώνουν ότι η δολοφονία του άνδρα ενδέχεται να σχετίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα και δράση συμμοριών.