Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν «στόχο» πάνω από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, μερικές ώρες αφού η Συρία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βομβάρδισε στρατιωτική θέση κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

«Το σύστημα αεράμυνας Patriot αναχαίτισε στόχο πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο «στόχος» αυτός ήταν ένα μη επανδρωμένο, τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος, όμως εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε νωρίτερα ότι πολλοί ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτική θέση νοτιοδυτικά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού, ενώ το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως αποθήκη όπλων, που κατά τις πληροφορίες του ανήκε στην ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ανατινάχθηκε κοντά στο αεροδρόμιο.

«Συνεπές» προς την ισραηλινή πολιτική

Ο υπουργός Πληροφοριών Ισραέλ Κατς δήλωσε ότι το πλήγμα αυτό είναι «συνεπές» προς την ισραηλινή πολιτική, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι η χώρα του προχώρησε σε αυτό.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει επανειλημμένα από το 2013 πλήγματα εναντίον συριακών στόχων και στόχων της Χεζμπολάχ -οργάνωσης που αποτελεί ορκισμένο εχθρό του και έχει εμπλακεί στο πλευρό των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ στον πόλεμο στη Συρία.

Τον Μάρτιο, το Ισραήλ είχε αναγνωρίσει ότι εξαπέλυσε επιδρομή κοντά στην Παλμύρα εναντίον αυτοκινητοπομπής που μετέφερε «προηγμένα» όπλα και προορίζονταν, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, για τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου.

Στην επιδρομή εκείνη η συριακή πλευρά είχε ανταποδώσει, όμως τουλάχιστον ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε εναντίον του Ισραήλ αναχαιτίστηκε.