Ρωσικό ερευνητικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας συγκρούστηκε με σκάφος που μετέφερε εκτρεφόμενα ζώα, βορειοδυτικά των Στενών του Βοσπόρου. Όλα τα μέλη του πληρώματος των δύο πλοίων έχουν διασωθεί.

«Δύο σκάφη συγκρούστηκαν: ένα ρωσικό, ένα με σημαία Τόγκο. Όλα τα μέλη του πληρώματος και στα δύο πλοία διασώθηκαν, δεν υπάρχουν θύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της τουρκικής ακτοφυλακής.

Συνολικά 78 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί, διευκρίνισε η εκπρόσωπος.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει πως το ερευνητικό σκάφος Liman του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, υπέστη ρήγμα έπειτα από σύγκρουση στη θάλασσα 40 χλμ. από τον Βόσπορο.

«Στις 27 Απριλίου στις 11:53 ώρα Μόσχας, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας 40 χλμ. βορειοδυτικά των Στενών του Βοσπόρου, το ερευνητικό σκάφος του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, το Liman, ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης με το σκάφος Ashot-7 υπέστη ένα ρήγμα στη δεξιά πλευρά κάτω από την ίσαλο γραμμή. Κανείς από το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε. Το πλήρωμα αγωνίζεται για τη διάσωση του σκάφους», αναφερόταν στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Το ναυτιλιακό πρακτορείο GAC ανακοίνωσε πως το ρωσικό σκάφος βυθίζεται. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το ρωσικό σκάφος Liman και το άλλο σκάφος το οποίο όπως ανέφερε φέρει την επωνυμία Youzarsif H, συγκρούστηκαν σε συνθήκες ομίχλης ή χαμηλής ορατότητας.

Ο τούρκος πρόεδρος Μπεναλί Γιλντιρίμ μίλησε τηλεφωνικά με τον ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ για να του εκφράσει τη θλίψη του για το ατύχημα.