Η Γερμανία διαφωνεί με σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ελέγχονται τα οχήματα για εκλύσεις ρυπογόνων αερίων, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη έγγραφα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τα οποία κατέθεσε το Βερολίνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Γερμανία έχει απορρίψει πρόταση της Κομισιόν να αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των ελέγχων οχημάτων για ρύπους.

Αντιτίθεται συγκεκριμένα σε προτάσεις της ΕΕ για χρηματοδότηση των ελέγχων από τέλη και κρατικούς πόρους αντί του σημερινού καθεστώτος χρηματοδότησής τους από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung.

Επιπλέον, η κυβέρνηση της Γερμανίας καθυστερεί να πάρει θέση στην πρόταση που έχει κατατεθεί για την απαγόρευση κάθε οχήματος που εκλύει ρύπους.

Η γερμανική Volkswagen, η μεγαλύτερη σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 να έχει παραποιήσει τους ελέγχους έκλυσης ρυπογόνων αερίων των οχημάτων της, ωθώντας τις ρυθμιστικές αρχές παγκόσμια να επανεξετάσουν τον τρόπο που επιτηρούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι εκλύσεις ρύπων από τα οχήματα.