Στην επίθεση πέρασε η ηγέτιδα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν με το πρώτο φως της ημέρας, μετά τον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Ξεκινώντας την προεκλογική της εκστρατεία εν όψει της δεύτερης και οριστικής εκλογικής αναμέτρησης με τον Εμανουέλ Μακρόν, η Λεπέν κατηγόρησε τον πολιτικό της αντίπαλο ότι είναι «αδύναμος να αντιμετωπίσει την ισλαμιστική τρομοκρατία».

«Βρίσκομαι εδώ για να συναντήσω τον γαλλικό λαό για να του εφιστήσω την προσοχή σε σημαντικά θέματα, περιλαμβανομένης της ισλαμιστικής τρομοκρατίας στο θέμα της αντιμετώπισης της οποίας το λιγότερο που μπορούμε να πούμε για τον κύριο Μακρόν είναι πως είναι αδύναμος», δήλωσε η Λεπέν σε δημοσιογράφους.

«Ο κύριος Μακρόν δεν έχει σχέδιο να προστατεύσει τον γαλλικό λαό από τους ισλαμιστικούς κινδύνους», υποστήριξε η Λεπέν, προσθέτοντας πως ο δεύτερος γύρος με τον Μακρόν είναι ένα δημοψήφισμα για την «ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση».

Η Λεπέν σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία για τη γαλλική Ακροδεξιά στην ιστορία της Ε’ Γαλλικής Δημοκρατίας, ξεπερνώντας το 20% στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Παρέμεινε ωστόσο πίσω από τον κεντρώο Μακρόν, τον οποίο στηρίζουν στον β’ γύρο και οι σοσιαλιστές και οι συντηρητικοί της Γαλλίας.