Επιστολές της Τζάκι Κένεντι προς τον θαυμαστή της Ντέιβιντ Ορμσμπαϊ Γκορ, πρεσβευτή της Βρετανίας στις ΗΠΑ, ακριβώς πριν από τον γάμο της με τον Αριστοτέλη Ωναση, βγαίνουν την Τετάρτη στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Bonham’s στο Λονδίνο.

Η χήρα του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι εκφράζει όλη τη φιλία που τρέφει προς τον βρετανό ευγενή, πρεσβευτή επί προεδρίας Κένεντι, συγκεκριμένα από το 1961 έως το 1965, αλλά τον απογοητεύει βαθιά απορρίπτοντας την πρόταση γάμου που της κάνει το 1968 και εξηγώντας του γιατί θα παντρευτεί τον πάμπλουτο έλληνα εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση. «Μοιραστήκαμε τόσα πολλά, ακόμη κι αν δεν είναι αυτό που θα επιθυμούσατε ελπίζω αυτή η σχέση αγάπης και πόνου να μην διακοπεί ποτέ», του γράφει.

Η Τζάκι διαβεβαιώνει τον θαυμαστή της ότι ο Ωνάσης δεν είναι αυτός που νομίζει και ότι η ίδια έμεινε κατάπληκτη από τη θλίψη του συναντώντας τον 13 χρόνια νωρίτερα. «Επειδή ο ίδιος νιώθει μόνος, θα ξέρει να με προστατεύσει από το αίσθημα της μοναξιάς», προσθέτει.

Σε ένα πρόχειρο σημείωμα που φέρει ημερομηνία 3 Φεβρουαρίου 1968, ο Γκορ του οποίου η σύζυγος σκοτώθηκε σε τροχαίο ένα χρόνο αργότερα, λυπάται πολύ για την απόρριψή του από την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ: «Όλα τα σχέδια που ονειρευόμουν, όπως και ένας μυστικός γάμος το καλοκαίρι, όλα έπεσαν στο κενό», γράφει χαρακτηρίζοντας «αβάστακτη» την αποτυχία αυτή.

Οι 18 επιστολές, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 150.000 στερλίνες (170.000 ευρώ), καλύπτουν την περίοδο 1963-1968, μεταξύ της δολοφονίας του Κένεντι και του γάμου με τον Ωνάση. Περιλαμβάνονται σε έγγραφα που βρέθηκαν στην οικογενειακή έπαυλη των ‘Ορμσμπαϊ Γκορ. Στα έγγραφα υπάρχει επίσης προσωπική αλληλογραφία του βρετανού αριστοκράτη με τον Τζον Κένεντι και με βρετανούς πρωθυπουργούς.

Ο 5ος Λόρδος του Χάρλεχ, όπως ήταν ο τίτλος του, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο κοντά στο Σριούσμπερι της Αγγλίας το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου του 1985 και κατέληξε την επομένη το πρωί σε ηλικία 66 ετών. Ο γερουσιαστής ‘Εντουαρντ Κένεντι, η Τζάκι Κένεντι-Ωνάση και άλλα μέλη της οικογένειας Κένεντι παρέστησαν στην κηδεία του.