Την εκτίμησή της ότι ο δράστης της επίθεσης έξω από το Κοινοβούλιο έδρασε μόνος του για λόγους που ίσως δεν γίνουν ποτέ γνωστοί επανέλαβε η βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ο 52χρονος Βρετανός Χαλίντ Μασούντ έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά έξω από το Κοινοβούλιο του Ουέστμινστερ, αφού σκότωσε 4 ανθρώπους.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης και οι αστυνομικές έρευνες έκτοτε έχουν επικεντρωθεί στην πιθανότητα ο Μασούντ να είχε συνεργούς.

Ο Νιλ Μπασού, αναπληρωτής βοηθός Επιτρόπου της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, επισήμανε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες που να υποδηλώνουν ότι είχαν σχεδιαστεί περαιτέρω επιθέσεις.

«Ακόμα πιστεύουμε ότι ο Μασούντ έδρασε μόνος του εκείνη την μέρα», υπογράμμισε με ανακοίνωση του.

Παράλληλα ο αξιωματικός της αστυνομίας σημείωσε ότι ακόμη και αν ο Μασούντ έδρασε μόνος του, η αστυνομία χρειάζεται να δώσει μια όσο το δυνατόν κατανοητή εξήγηση για τα κίνητρα του δράστη ώστε να καθησυχάσει τους πολίτες του Λονδίνου.

«Πρέπει όλοι να αποδεχτούμε ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην κατανοήσουμε ποτέ γιατί το έκανε αυτό. Η εξήγηση αυτή μπορεί να πέθανε μαζί του», πρόσθεσε.

«Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι να διαπιστώσουμε αν ο Μασούντ ήταν ένας μοναχικός λύκος που εμπνεύστηκε από προπαγάνδα τρομοκρατών, είτε αν άλλοι τον ενθάρρυναν, τον υποστήριξαν, ή του έδωσαν εντολές», υπογράμμισε.

Ο Μπασού είχε απασχολήσει για πρώτη φορά τις αρχές τον Νοέμβριο του 1983 όταν καταδικάστηκε για διάπραξη εγκληματικής ενέργειας. Η τελευταία του καταδίκη ήταν τον Δεκέμβριο του 2003 για κατοχή μαχαιριού.