Τα στοιχεία του δράστη της επίθεσης στο Λονδίνο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά και, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, ο 42χρονος Αμπού Ιζαντίν, τον οποίο εμφάνισαν ως τον τρομοκράτη που προκάλεσε το μακελειό στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας, βρίσκεται στη φυλακή και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Είχαν ανεβάσει μάλιστα και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχναν τον Ιζαντίν να εξαπολύει κηρύγματα μίσους κατά των μελών του Κοινοβουλίου, και να λέει πόσο σημαντικό είναι γι’ αυτόν να σκοτώσει αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, ο 42χρονος βρίσκεται στη φυλακή γι’ αυτά ακριβώς τα κηρύγματα μίσους. Μεταδίδεται, επίσης, ότι ο δικηγόρος του μίλησε σε τηλεοπτικό δίκτυο και επιβεβαίωσε την πληροφορία για τον «φυλακισμένο πελάτη του».

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει στοιχεία

Ολα ξεκίνησαν από τη στιγμή που τo Sky News μετέδωσε φωτογραφία άνδρα σε φορείο, ο οποίος φερόταν να είναι ο δράστης της επίθεσης στο Κοινοβούλιο.

H ιταλική εφημερίδα La Stampa προχώρησε παραπέρα, κατονομάζοντάς τον ως τον Αμπου Ιζαντίν,«γνωστό στις αρχές».

Το BBC, ωστόσο, διέψευσε ουσιαστικά την πληροφορία, μεταδίδοντας ότι ο Αμπου Ιζαντίν παραμένει στις βρετανικές φυλακές, καθώς είχε συλληφθεί για τα κηρύγματα μίσους στα οποία επιδίδεται συστηματικά.

Ο Ιζαντίν είναι βρετανός υπήκοος και γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1975 στο Hackney του ανατολικού Λονδίνου.

Είναι γνωστός ως Ισλαμιστής ιεροκήρυκας σε πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα, ενώ διατηρούσε και προσωπικό λογαριασμό στο Youtube.

Οι Αρχές, πάντως, δεν έχουν, μέχρι στιγμής, κατονομάσει τον δράστη της επίθεσης, και περιορίστηκαν να δηλώσουν ότι είναι «ένας και μοναδικός».