Οι δυνάμεις ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρωί του Σαββάτου, έναν άνθρωπο ο οποίος λίγο νωρίτερα προσπάθησε να αφαιρέσει το πιστόλι ενός αστυνομικού που εκτελούσε περιπολία. Μεγάλο τμήμα του αεροδρομίου εκκενώθηκε στη συνέχεια

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά και εάν είχε συνεργάτες.

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η πρόσβαση των επιβατών. Εκεί έφθασε ο υπουργός Εσωτερικών.

Το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Η εκκένωση του αεροδρομίου πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κινήσεις πανικού.

Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έφθαναν στο αεροδρόμιο παρέμεναν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την αποβίβαση στους επιβάτες.

Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί.

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί.

Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς.

Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.