Κλιμακώνει το αλβανικό Δημοκρατικό Κόμμα τις κινητοποιήσεις του με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού μέχρι τη διεξαγωγή εκλογών, αποφασίζοντας να παίξει το χαρτί τις αποχής από τις εργασίες του Κοινοβουλίου.

Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές είπαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου.

Είχαν προηγηθεί αντικυβερνητικές συγκεντρώσεις στα Τίρανα -οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος είχαν παραμείνει το Σαββατοκύριακο στη λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, μαζί με βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «με το παράνομο χρήμα του εμπορίου ναρκωτικών, το οποίο ελέγχουν άνθρωποι της κυβέρνησης, θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα».

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης την εξασφάλιση διεξαγωγής ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών, με προϋπόθεση την παραίτηση του Ράμα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση της χώρας, για φτώχεια και διαφθορά και απροθυμία στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.