Η Φινλανδία επικύρωσε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/02/2017 16:24 |
Η Φινλανδία επικύρωσε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων

Οι φινλανδοί βουλευτές επικύρωσαν την Παρασκευή οριστικά τον γάμο μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου αποκρούοντας μια τελευταία προσπάθεια των αντιπάλων του νομοθετήματος να θέσουν εμπόδια στην έναρξη της εφαρμογής του την 1η Μαρτίου.

Με επικεφαλής το κόμμα των Αληθινών Φινλανδών, έναν συντηρητικό πολιτικό σχηματισμό που εισήλθε στην κυβέρνηση το 2015, οι αντίπαλοι του γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου συμφώνησαν να θέσουν στην ημερήσια διάταξη μια πρωτοβουλία με σκοπό την κατάργηση του νόμου, ο οποίος εγκρίθηκε το 2014 με 101 ψήφους υπέρ έναντι 90 κατά.

Το κοινοβούλιο απέρριψε το κείμενο και επιβεβαίωσε την πρώτη ψήφο του με μία ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία 120 ψήφων έναντι 48. Ως αποτέλεσμα ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ, όπως είχε προβλεφθεί, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.

Οι βουλευτές αυτοί, που υπερασπίζονται αυτό που αποκαλούν αυθεντικό γάμο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μία γυναίκα, είχαν συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 υπογραφές πολιτών, πολύ περισσότερες από τις 50.000 που απαιτούνταν κατ΄ελάχιστο όριο, προκειμένου το αίτημά τους να συζητηθεί στο κοινοβούλιο.

Την περασμένη Τρίτη η νομοθετική επιτροπή τάχθηκε κατά της αμφισβήτησης των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων όμως οι βουλευτές, οι περισσότεροι της δεξιάς (χριστιανοδημοκράτες και Αληθινοί Φινλανδοί), επέμειναν ότι έπρεπε να αποφανθεί η ολομέλεια του σώματος.

Υποστηρικτές του γάμου των ομοφυλοφίλων τους κατηγόρησαν ότι κολακεύουν το συντηρητικό εκλογικό τους ακροατήριο ενόψει των δημοτικών εκλογών του Απριλίου και ότι προκαλούν χάσιμο χρόνου στο κοινοβούλιο.

Η Φινλανδία, που επιτρέπει την πολιτική ένωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου από το 2002, ήταν η τελευταία βόρεια χώρα που δεν είχε εγκρίνει τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

45
Κατερίνα από Παρίσι
22/02/2017 03:18
Στη Γαλλία είχαν γίνει αγώνες για να μπορούν ετερόφυλα ζευγάρια να ζουν μαζί και να κάνουν παιδιά χωρίς να παντρεύονται. Αγώνες για το νομοθετικό πλαίσιο και την αναγνώριση των παιδιών τους που εξισώνται με αυτά που γεννήθηκαν με γάμο και τα ίδια δικαιώματα των ανδρών στα παιδιά εκτός γάμου με αυτά της γυναίκας και όλη αυτή η φασαρία γιατί λέει τους ενοχλεί να περάσουν από το δημαρχείο να υπογράψουν ένα χαρτί ότι παντρεύονται. Και αγώνας έγινε λοιπόν να ζουν ζευγάρια χωρίς γάμο γιατί τους ενοχλεί λέει ο γάμος, και τώρα έχουμε τον αντίστροφο αγώνα των ομοφυλοφίλων να παντρεύονται γιατί τους ενοχλεί λέει το σύμφωνο συμβίωσης και θέλουν γάμο. Έτσι στις χώρες που θα επιτραπεί ο γάμος ομοφυλοφίλων, η πλειοψηφία των ομοφυλόφιλων θα είναι παντρεμένoi ενώ η πλειοψηφία των ετεροφυλόφιλων θα ζει μέ σύμφωνο συμβίωσης. Κι έτσι ο γάμος θα συνδεθεί με την ομοφυλοφιλία και το σύμφωνο συμβίωσης με την ετεροφυλοφιλια. Εγώ έχω την αίσθηση ότι ζουμε σε περίοδο παρακμής. Υπάρχουν κι άλλες μειονότητες που έχουν υποφέρει πολυ στο παρελθόν, όχι μόνον οι ομοφυλόφιλοι. Αν σήμερα η κατάστασή τους έχει ρυθμιστεί και δεν κάνουν ¨ετσι. Λοιπόν υπέφεραν οι ομοφυλόφιλοι στο παρελθόν, τώρα το θέμα έχει λήξει, δεν έχουν πιά πρόβλημα, όλα ωραία και καλά,δεν μπορεί να βασανίζονται αιωνίως γιατί υπέφεραν οι πρόγονοί τους με ατέρμονα ρεβανσισμό,, που θα πάει αυτή η ιστορία. Για ηρεμήστε. Enjoy. Forget the past. It's over. Get a life.
μάλιστα...
22/02/2017 18:12
Όλα ωραία και καλά, όπως τα λες. Εκτός από τα εκατομμύρια ομοφυλόφιλους/ες στον κόσμο που πέφτουν ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ θύματα bullying, άγριων ξυλοδαρμών, δολοφονιών κτλ. Εκτός από τα τόσα και τόσα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που τρώνε ξύλο μέσα στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (φαντάσου τι γίνεται στην επαρχία) επειδή έκαναν το αυτονόητο: περπατούσαν χέρι χέρι δημόσια. Εκτός από τα τόσα και τόσα ομοφυλόφιλα άτομα που τα έχουν διώξει οι γονείς τους απ' το σπίτι ή τα τόσα και τόσα τρανστζέντερ άτομα που τα έχουν διώξει από το σχολείο, ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ. Εγώ λοιπόν βλέπω, Κατερίνα, ότι το get a life ταιριάζει πολύ καλύτερα σε σένα. Γιατί το να αφιερώνεις τόσο χρόνο και να βγάζεις τόση χολή για να κατακρίνεις ανθρώπους των οποίων η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η ψυχική υγεία απειλείται καθημερινά μόνο και μόνο επειδή ζητούν το αυτονόητο χωρίς να στερούν τίποτα από κανέναν, δεν είναι καλό δείγμα.
Α.Σ.
25/02/2017 13:10
Ο καθένας μπορεί να ζεί στον φανταστικό του κόσμο, αλλά εάν τον μπερδεύει με την πραγματικότητα έχει σοβαρό πρόβλημα ο ίδιος. Αυτά για τα εκατομμύρια ομοφυλοφίλων που πέφτουν θύματα άγριων ξυλοδαρμών στον κόσμο και στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Από κει και πέρα, ο δημόσιος διάλογος δεν είναι το κατάλληλο πεδίο για ψυχολογικού τύπου απόψεις, γι' αυτό υπάρχουν οι επαγγελματίες ειδικοί.
Κατερίνα από Παρίσι
22/02/2017 23:49
Πολύ ωραία ταινία η Brokeback Mountain και μένα με συγκίνησε πολύ. Ακόμη τη βλέπεις; Γιατί ξέρεις η προβολη τελείωσε, ταινία ήτανε, βγήκαμε από το σινεμά και περπατάμε στη πόλη τον 21ο πρώτο αιώνα. Πρώτη φορά ακούω ότι γίνονται τέτοια πράγματα σήμερα στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε χώρα της Δύσης. Για Αφρική και αλλού ξέρω, άλλη ιστορία. Μα ακόμη κι αν αυτά που λες συμβαίνουν σήμερα τότε φαντάσου τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν ομοφυλόφιλα ζευγάρια που παντρευτούν.Εμπρεισμοί κατοικιών και βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει. Εγώ θάλεγα να κρατηθείτε σε χαμηλό προφίλ. Πάντως αυτά που λες δεν έχω ακούσει ποτέ ότι συμβαίνουν στην ΕΕ, υπέροχη ταινία πάντως η Brokeback Mountain.
μάλιστα...
23/02/2017 11:21
Το γεγονός ότι τα ακούς πρώτη φορά δεν με παραξενεύει αλλά και πάλι είναι ανησυχητικό. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι ότι ο κόσμος είναι ανενημέρωτος όχι μόνο με το τι είναι ομοφυλοφιλία κτλ. αλλά και με το τι τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι/ες ΚΑΙ σε χώρες τις ΕΕ... το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να ενημερωθεί. Ευτυχώς ή δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι ο βασικότερος τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα είναι μέσω των νόμων. Ως κοινωνία έχουμε κάνει μεγάλα βήματα. Σκέψου ότι σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις η πλειοψηφία των Ελλήνων/Ελληνίδων τάσσεται υπέρ του συμφώνου αλλά και του πολιτικού γάμου των ομοφυλόφιλων. Το προβλήματα όμως που δημιουργεί η ομοφοβική μειοψηφία είναι τεράστια. Προφανώς λοιπόν θα υπάρξουν τεράστιες αντιδράσεις από ακραίους κύκλους. Είναι άλλο όμως αυτές οι αντιδράσεις να θεωρούνται παράνομες και τα ομοφυλόφιλα θύματα να δικαιώνονται και άλλο να γίνονται με την 'κάλυψη' του νόμου.
Επιφάνιος
24/02/2017 02:27
Εμένα δεν μου επιτρέπει η πίστη μου να κάνω πολιτικό γάμο.
Helene
22/02/2017 16:07
Αγαπητη μου Κατερινα , υπαρχει και … π α ρ α δ ο ξ ο τ ε ρ ο :

Στην Ιταλια οι Ομοφυλοφιλοι, … θλίβονται, … παραπονιουνται, … διαδηλωνουν, γιατι με την Αστικη ενωση , ηρθε μεν , η υποχρεωση της … αμοιβαιας ηθικης και υλικης στηριξης , καθως και της συμβιωσης , ΑΛΛΑ’ … ακυρωθηκε γι αυτους , το καθηκον της … ΠΙΣΤΗΣ !!!

Αντιθετα , εξαλειφθηκε απο το Αρθρο 143 του Ιταλικου Αστικου Κωδικα , η αναφορα στην …” υποχρεωση της αμοιβαιας πιστης μεταξυ των συζυγων “ , διοτι … “ το καθηκον της πιστης ειναι … η κληρονομια ενος ξεπερασμενου και απαρχαιωμενου οραματος του γαμου , της οικογενειας και των καθηκοντων και των δικαιωματων μεταξυ συζυγων ” !!!
Μαλιστα … μαλιστα …
Με αλλα λογια , η … Πιστη , για τους Ετεροφυλοφιλους, για τον Ιταλικο Αστικο Κωδικα ειναι μια … “ ξεπερασμενη ιδεα “ και “ ενα οραμα “ …!!!

ΟΜΩΣ , συμφωνα παντα με τον Ιταλικο Αστικο Κωδικα για τις νεες πολιτικες ενωσεις Ομοφυλοφιλων , η … Προδοσια …ΔΕΝ ισχυει , δλδ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ο,τι ισχυει τωρα για τα ζευγαρια των Ετεροφυλοφυλων παντρεμενων !!!
Οι Ομοφυλοφιλοι μπορουν να μοιχευουν , σαν τους ……. σκαντζοχοιρους !!!
Για τους Ομοφυλοφιλους ……. νομιμοποιηθηκαν τα ……. κ ε ρ α τ α !!!

Και … επαναστατουν τωρα οι Ομοφυλοφιλοι για την … Α Ν Ι Σ Η μεταχειριση …!!!
Πως ;;; ΝΑΙ, ακριβως , οπως το ακους ...


Κι ετσι , Αγαπητη μου Κατερινα , οι Ιταλοι καταργησαν τη …μοιχεια !!!
Μα “ χωρις την μοιχεια , τι θα γινει με ολη τη Λογοτεχνια μας ” ;;; ρωτουσε ο φιλοσοφος Denis de Rougemont , …“ και απομενει, της προδοσιας, μονο ο πονος “ !!!

Δικαιολογημενη ανησυχια …
Για να μην πω, απο τη γυναικεια σκοπιά , η … καταρρευση των λογοτεχνικων μυθων : Τι θα γινει με τη Μανταμ Μποβαρύ, την Αννα Καρενινα , ο υμνος του Ζυλ και της Τζιμ του Henri - Pierre Roche ;;;

Και , ακομη , … Δ Ε Ν φτανει ολο αυτο :
Ισχυει , Ν ο μ ι κ α , ακομη , η … “ επιβαρυντικη π λ α τ ω ν ι κ η προδοσια “ !!!, δηλαδη η προδοσια του ……. ψ η φ ι α κ ο υ _ φ λ ε ρ τ , μεσω … sms , … Facebook, ή … WhatsApp, η οποια … “ οδηγει και πιστοποιει την …αξιωση … αποζημιωσης “ , τοσο απο την απιστη , οσο και απο τον ερωμενο της …..


NAI oι ζημιες … !!! Μια βαρβαρη … δοκιμασια ….. Κατερινα !!!
19/02/2017 21:03
πολυ καλα καναν ! η ευροπη δεν κινδινευει απ το εροτα αλλα απο την μισαλοδοχια του ισλαμ
Ορθογραφία
20/02/2017 14:10
Με σκότωσες!
Α.Σ.
19/02/2017 14:36
Τί να σχολιάσουμε για μια ακόμη φορά! Τη συστηματική πλύση εγκεφάλου για τη γελοιότητα που λέγεται "γάμος ατόμων του ιδίου φύλου". Ο γάμος είναι μια κοινωνική σύμβαση που έρχεται από το παρελθόν και σκόπευε στον πατριαρχικό έλεγχο της οικογένειας. Σήμερα, δεν έχει καμία σημασία, γιατί κάλλιστα οι άνθρωποι μπορούν να συζήσουν ελεύθερα και να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους. Η επέκταση αυτού του θεσμού καθ' οιονδήποτε τρόπον δεν έχει καμία λογική, αποτελεί απλώς μια συστηματική προπαγάνδα για την προβολή μιας σεξουαλικής παρέκκλισης, η οποία πρέπει να είναι αποδεκτή, αλλά δεν μπορεί να εξομοιωθεί με τις συνθήκες δημιουργίας οικογένειας. Τώρα, γιατί πολλοί ομοφυλόφιλοι παλεύουν γι' αυτό; Ίσως, γιατί, βιώνοντας μια φυσική διαφορά που καθιστά δύσκολη τη ζωή, έχουν την βαθιά αγωνία να γίνουν αποδεκτοί από την κοινωνία και νομίζουν ότι θα το πετύχουν μέσω μιας κοινωνικής σύμβασης.
Γιωργος
19/02/2017 17:42
Η αν παλι δεν γινουν αποδεκτοι τοτε να γιομισουν λεφτα απο τις αποζημιωσεις των μηνυσεων.
TheCommentsMaster
19/02/2017 12:24
Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι μόνο παιδεραστές και άλλα ψυχικώς διαταραγμένα άτομα. Ειναι και πονηροί αφού προσπαθούν να λάβουν απο την πολιτεία δικαιώματα που προορίζονται μόνο για αυτούς που τεκνοποιούν.
J
19/02/2017 18:09
copy-paste από παρακάτω απάντηση: Οι ομοφυλόφιλοι/ες στο σύνολό τους είναι λιγότεροι/ες από το ποσοστό των ετεροφυλόφιλων που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Παρόλα αυτά, όλοι αυτοί οι ετεροφυλόφιλοι και μπορούν και έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν παιδιά, αν και εφόσον το θέλουν, με άλλους τρόπους, όπως ακριβώς οι ομοφυλόφιλοι/-ες. Το θέμα είναι ότι ενώ κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα αυτών των ετεροφυλόφιλων να παντρευτούν, αμφισβητείται το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί είναι τεράστια πατάτα αυτό που είπες;
Γιωργος
19/02/2017 01:08
Αλλα το καλο ειναι οτι δεν εχουν να κανουν με ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες κι αμβλωσεις.Παιρνουν το παιδακι οπως ενα κουταβακι που θα τους ομορφυνει τη ζωη με το αμορε τους.
Γιωργος
19/02/2017 01:02
Συμφωνα με το πνευμα της διαφορετικοτητας οφειλεις να αντιδρας προς αυτην δηλωνοντας κι εσυ οτι εισαι διαφορετικος απο αυτο που σου πλασαρεται ως διαφορετικο και οχι να το αποδεχεσαι γιατι τοτε δεν προκειται περι διαφορετικοτητας αλλα περι ομογενοποιησεως εφοσον κανενας δεν αντιδρα προς το αλλοκοτο.Κι απο ποτε το δικαιωμα στην εκφραση προυποθετει και την αποδοχη οσων θα το δουνε κι ακουσουνε και να ποινικοποιει καθε μορφης αντιδραση.Και φυσικα οτι εκτιθεται δημοσια υποκειται και σε δημοσια κριτικη,αλλα μοναχα η αποδοχη του εχει καταληξει να γινεται μοναχα ανεκτη.Αυτο ομως ειναι σαφης ενδειξη λοβοτομης και οχι δημοκρατιας το να λες μονιμως ενα ναι σε ολα,ολους κι οτιδηποτε σου πλασαρουν.
18/02/2017 22:38
Όχι, θα κάθονταν να ακούν τους νεοέλληνες σχολιαστές του μεσαίωνα...
Κατερίνα από Παρίσι
18/02/2017 21:23
Οταν μιά μειονότητα, αποκτά δικαιώματα που κατά πολύ υπερβαίνουν τα αναλογούντα σε αυτή, σε σχέση την βαρύτητα των προβλημάτων που προκύπτουν από την ιδιότητα της ως μειονότητα, και σε σχέση με τα προβλήματα και δικαιώματα άλλων μειονοτήτων, και όταν η υπέρ το μέτρον παροχή τέτοιων δικαιωμάτων θίγει και τα διακιώματα της πλειοψηφίας,τότε δημουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για ένα ενδεχόμενο μελλονικό πογκρόμ εναντίον αυτής της μειονότητας.
Σουλα
20/02/2017 23:02
Mια νύχτα μαζί μου θα σου σβήσει κάθε ομοφοβικο αίσθημα Κατερίνα!Θα δεις που θα αλλάξεις γνώμη.
Κατερίνα από Παρίσι
21/02/2017 18:48
Αν έχεις την ομορφιά τους Σαπφούς, την μόρφωσή της, την ευαισθησία της, το ταλέντο της, την κομψότητά της, τη χάρη της, την θηλυκότητά της, τις αισθητικές της αξίες, την επιβολή της στο ανδρικό φύλο σαν ανώτερη μητέρα καθοδηγήτρια, την ανωτερότητά της ως θηλυκό γένος και την ευγενή καταγωγή της τότε να το σκεφτόμουνα. Αν είσαι άγρια και άκομψη και προσπαθείς να μοιάσεις σε νταλικέρη, σεκιουριτά, υδραυλικό ή εργάτη χαλυβουργίας, τότε τι να σε κάνω. Πάω και με άντρα.
Helene
22/02/2017 16:40
Τ Ε'Λ Ε Ι Ο ....... !!!!!!!
Liberal
21/02/2017 15:06
Οποιος δηλαδή είναι εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων είναι ομοφοβικός;
J
19/02/2017 15:05
Το τι αναλογεί σε κάθε κοινωνική ομάδα δεν θα το αποφασίσεις εσύ, Κατερίνα από το Παρίσι, ούτε εγώ προσωπικά. Ως ανθρωπότητα γενικότερα και δυτικός κόσμος ειδικότερα κινούμαστε με βάση κάτι που λέγεται Ανθρωπισμός, ανθρώπινα δικαιώματα κτλ. Οι ομοφυλόφιλοι ζητούν να έχουν τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα που απολαμβάνει κάθε πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας, χωρίς να βλάπτουν κανέναν και χωρίς να στερούν από κανέναν άλλον τα δικά του δικαιώματα. Αντίθετα οι ομοφοβικοί ζητούν μια σεβαστή μερίδα της κοινωνίας να στερηθεί τη δυνατότητα μιας φυσιολογικής και υγιούς ψυχικής και κοινωνικής ζωής, γιατί απλά δεν έχουν μάθει να σέβονται τη συνύπαρξη με ανθρώπους που ζουν διαφορετικά. Ποιανού λοιπόν η απαίτηση σου είναι υπερβολική, Κατερίνα; Ή μήπως θεωρείς ότι η πλειοψηφία έχει αυτόματα δίκιο στα πάντα; Πες το αυτό στους αφρο-αμερικάνους που πάλεψαν ενάντια στην πλειοψηφία για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Αλλά με βάση τη δική σου λογική, μάλλον κακώς έκαναν... απέκτησαν δικαιώματα "που κατά πολύ υπερβαίνουν τα αναλογούντα" σε αυτούς, σωστά;
Κατερίνα από Παρίσι
20/02/2017 01:36
Ασε καλέ τους κατινισμούς με τους μαύρους της Αμερικής. Θέλεις σειρά μειονοτήτων εδώ και τώρα τους έχουν ευνουχίσει την προσωπικότητα ή δεν τους αφήνουν να την εκφράσουν, και που υποφέρουν και η ζωή του πάει χαμένη; Μεγάλη λίστα. Οι ομοφυλόφιλοι αντί να νοιώθουν συνπάσχοντες μαζί τους νοιάζονται μόνο για τη δική τους περίπτωση σαν να είναι συνδικαλιστική οργάνωση. Κοινωνικές ομάδες υποφέρουν πολύ επειδή έχουν ιδιαιτερότητες, α δικαιώματά τους δεν έχουν ¨βλέπετε αναγνωριστεί από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Λουξεμβούργο, γιατί δεν έκαναν marketing και PL, και έχουμε τους ομοφυλόφιλους που περνάνε μιά χαρά να θέλουν να παντρευτούν κι όλα. Και τι έγινε δηλαδη αν δεν πανρευτούν, αφού έχουν το σύμφωνο συμβίωσης. Τι άλλο θέλουν πιά! Μήπως και να υιοθετήσουν και παιδιά; Όλα τάχε η Μαριωρή ο φερετζές της λείπει. Εγώ που ανήκω σε άλλη μειονότητα λέω να πάτε να πνιγείτε. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια λένε. Το έχετε παρακάνει και στο μέλλον ίσως διακινδυνεύσετε. Εγώ σας προειδοποίησα.
J
20/02/2017 13:54
Γιατί ως γνωστόν υπάρχει πλαφόν στο πόσα δικαιώματα θα δοθούν και σε ποιους, και αν αποκτήσουν δικαιώματα οι ομοφυλόφιλοι αυτόματα τα στερούν από τις υπόλοιπες μεινότητες. Ό,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ! Επίσης, όσες lgbt ομάδες γνωρίζω, είναι οι πρώτες που δραστηριοποιούνται σε θέματα πολλών άλλων μειονοτήτων. Μην μιλάς λοιπόν για.... κατινισμούς (να μη σχολιάσω το σεξιστικό περιεχόμενο του όρου), όταν αυτά που γράφεις εσύ η ίδια είναι αβάσιμα και άκυρα. Α, και ευχαριστούμε για την προειδοποίηση, αλλά είτε το θέλεις είτε όχι, παιδιά υιοθετούν ήδη σε πολλές χώρες και σύντομα και στη δική μας.
Ευαγγελος
18/02/2017 21:00
Ολα ειναι σχετικα, οι πολιτες που αντιλαμβανοντε της σεξουαλικη διαπαιδαγωγιση, την επισκεψη στο μπ@@ρδελο, προσκηνουν τις παντοφλες του Παισιου, το μοτο τους ειναι 'αλλιως ηταν στα χρονια μου', λογικο ειναι να μην αντιλαμβανοντε τι σημαινει γαμος ιδιου φυλου. Ο εγκέφαλος αναζητα την ομαλοτητα και το γνωριμο, αλλα οταν ερχεσαι σε επαφη με το διαφορετικο χρειαζεται εκπαιδευση για να ενταχθει στην ομαλοτητα. Οι πρωτοι που περνουν αυτο το σταδιο ειναι ιδια τα γκει ή μπαι ή τρανς ατομα. Οι κοινωνιες μεταβαλλοντε συνεχως, απο το 1995 μεχρι το 2016 ηταν μια καλη εποχη. Τωρα θα παμε μπρος πισω, να χαρουν λιγο και οι πολιτες που δεν αποδέχονταιτην χαρα του αλλου, τι ζητησαν? Να μην μπορεις να δεσμευτεις και να απολαύσεις την συζυγικη ζωη γιατι δεν ταιριαζει με την ηθικη του 1200, που θεσπιστηκε επισημα ο γαμος στον χριστιανικο κοσμο για πρωτη φορα. Ολα ειναι σχετικα.
Α.Σ.
19/02/2017 14:40
Πραγματικά, ο γάμος, ως τυπική σύμβαση, είναι τόσο απολαυστικός, ώστε δεν μπορείς να απολαύσεις τη συμβίωσή σου με κάποιον άλλο, εάν δεν την επισφραγίσει το Κράτος; Για να λογικευτούμε λιγάκι και να είμαστε ειλικρινείς. Τί κομίζει η νομική σύμβαση του γάμου, πέρα από την αποδοχή από τα συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας; και σοβαρά πιστεύει κανείς ότι αυτά τα συντηρητικά στρώματα θα αποδεχθούν αυτό το πράγμα;
Ευαγγελος
19/02/2017 19:14
Τα συντηριτικα στρωματα της κοινωνιας εχουν 2 επιλογες, ή να ειναι ρεαλιστες ή υποκριτες. Περα ομως απο την πολιτικη διασταση, σε προσωπικο επιπεδο ο καθε ενας ειτε επιθυμει και επιδιωκει το καλυτερο για την οικογενεια του ή απλα απορρίπτει. Πραγματικα δεν μπορω να αντιληφθω πως φαντάζονται καποιοι ανθρωποι τι επιπτωση θα εχει στην ζωη τους ενα σπιτι στην γειτονιά που θα ζει ενα γκει ζευγαρι ανδρων ή γυναικων, με ανατροφη τεκνων ή οχι, ή να ζει ενας εργενης γκει ή λεσβια, ή ενα τρανς ατομο. Σε αλλες χωρες το ξεπερασαν γρηγορα αυτο το σταδιο, εμεις παμε πιο αργα. Δεν θα πω οτι οι αλλοι ειναι καλυτεροι και εμεις χειροτεροι, αλλα μηπως ειμαστε λιγο πισω απο την εποχη? Οσο για τα σχολια για τις συνομοσιες, οτι και να πεις στοπαιδι σου, οπως και να το μεγαλωσεις, η ερωτικη εκφραση και ταυτοτητα του ειναι σχεδον ολοκληρωμενη λιγο πριν ολοκληρωθει η κυηση. Οποτε αυτοι οι ανθρωποι γεννηθηκαν ετσι? Κανεις δεν μπορει να το πει με σιγουρια, ωστοσο αυτο που θεωρει ο καθενας φυσιολογικο δεν ειναι απαραιτητως φυσικο, γιατι μερικες φορες η τυχη και η φυση κανουν αποφασεις για εμας χωρις να μπορουμε να κανοθμε κατι, γιατιετσι απλα ειναι. Στην τελικη 2 ενηλικοι ανθρωποι εχουν το δικαιωμα να αποφασισουν πως θα φτιαξουν το σπιτι τους, ειτε με την αδεια του κρατους ή οχι. Τα υπολοιπα ειναι ιστορια.
Να 'χαμε
18/02/2017 22:51
Να 'χαμε λίίίγο από το μυαλό του Παΐσιου! Δεν τον φτάνουμε ούτε στις παντόφλες του! Όσο για την ηθική του 1200 μη βάζεις το χέρι στη φωτιά: γκέι υπήρχαν και τότε και τώρα. Και πριν το 1200 προς τα χρόνια του Νέρωνα ήταν και φανεροί! Επομένως σήμερα η κοινωνία θα πάει μπροστά, ή θα ξαναπάει πίσω; (Ερώτημα)
ΧΡΗΣΤΟΣ
18/02/2017 14:30
ΧΡΗΣΤΟΣ Γάμος ομοφυλόφιλων: Όλα τα 'χε, ο φερετζές της έλειπε!
ΣΤΡΑΤΟΣ
18/02/2017 11:12
ελπίζω κάποια στιγμή να ΄νομοθετηθεί και στη χώρα μας ο γάμος ομοφυλόφιλων!!καλο και το σύμφωνο αλλα δεν ειναι αρκετό!αν και ιδεολογικα ανήκω στην κεντροδεξιά θεωρω οτι απο τα ελάχιστα θετικα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ηταν η επέκταση του συμω.συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια! επισης καμια εντύπωση δεν μου κάνουν τα σχόλια καποιων δηθεν αριστερων-προοδευτικων οτι τους γυρίζουν τα εντερα...εξακολουθω να πιστευω οτι ενα μεγάλο τμημα της κομουνιστογενους αριστερας ειναι βαθύτατα συντηρητικό,ομοφοβικό και οπισθοδρομικό!
Α.Σ.
19/02/2017 15:09
Σιγά, μην αναγάγουμε το θέμα της ομοφυλοφιλίας σε μείζον πολιτικό θέμα που χαρακτηρίζει μάλιστα τους ανθρώπους σε συντηρητικούς και προοδευτικούς. Ομοφυλόφιλοι έχουν υπάρξει άνθρωποι όλων των πολιτικών φασμάτων, φασίστες, κομμουνιστές, κεντροδεξιοί, κεντροαριστεροί κ.λ.π. Αυτός μάλιστα ο όρος "ομοφοβικός" από πού προέρχεται; Δηλαδή, εάν κάποιος έχει αντίρρηση π.χ. στον γάμο των ατόμων του ιδίου φύλου, σημαίνει ότι φοβάται τους ομοφυλόφιλους; Μας έπνιξε το ψέμα και η υποκρισία. Και επειδή οι ομοφυλόφιλοι αποτελούν μια ομάδα που αλληλοϋποστηρίζεται στα όρια της μαφίας, έχουν καταλάβει μεγάλα τμήματα της εξουσίας και του επιχειρηματικού κόσμου, όποιον έχει διαφορετική άποψη, τον βαφτίζουν σεξιστή και ομοφοβικό, τον στοχοποιούν, ώστε να πνίξουν κάθε αντίθετη φωνή.
ν
18/02/2017 06:33
Νιωστε περηφανοι για το γενετησιο προσανατολισμο σας. Μαλλον ειναι το μονο που εχετε αποκτησει στη ζωη σας.
K
18/02/2017 17:29
Αναφερομαι στους ετεροφυλοφιλους που κομπαζουν ειρωνικα λες και διαθετουν καποιο προσον που απεκτησαν με ικανοτητες και τους αξιζει να καυχιουνται χλευαζοντας τους αλλους. Low level people
Γαμός ομοφυλοφίλων
17/02/2017 18:44
Κι εγώ που είμαι αριστερός, λέω ότι μου γυρίζουν τ' άντερα με τους "γάμους" των ομοφυλοφίλων. Δεν είναι καθόλου μόνον οι δεξιοί που ξαρνάνε με τέτοιες γελοιότητες. Επόμενο στάδιο, "να παντρευτούνε κι οι καλόγεροί μας, μα κατόπιν ... δοκιμής" (Δ.Σαββόπουλος).
Όσο και να προσπαθούν, δεν...
17/02/2017 17:23
άντε και καλούς απογόνους LOL
J
18/02/2017 17:44
Γιατί ως γνωστόν ΌΛΟΙ οι ετεροφυλόφιλοι άνθρωποι που παντρεύονται, μπορούν ή θέλουν ταυτόχρονα να κάνουν και παιδιά. Παρεμπιπτόντως, το ποσοστό των ζευγαριών που έχει πρόβλημα υπογονιμότητας και δεν μπορεί να τεκνοποιήσει με φυσικό τρόπο έχει φτάσει το 15-20%. Γι' αυτούς τους ανθρώπους τι λες; Όσο και να προσπαθούν, δεν; Έλεος με τις καφρίλες.
Δεν
18/02/2017 19:01
Στους ομοφυλόφιλους το ποσοστό μη γονιμότητος πάει 100%. Αυτούς δεν;...
J
19/02/2017 14:54
Οι ομοφυλόφιλοι/ες στο σύνολό τους είναι λιγότεροι/ες από το ποσοστό των ετεροφυλόφιλων που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν. Παρόλα αυτά, όλοι αυτοί οι ετεροφυλόφιλοι και μπορούν και έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν παιδιά, αν και εφόσον το θέλουν, με άλλους τρόπους, όπως ακριβώς οι ομοφυλόφιλοι/-ες. Το θέμα είναι ότι ενώ κανείς δεν αμφισβήτησε το δικαίωμα αυτών των ετεροφυλόφιλων να παντρευτούν, αμφισβητείται το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Καταλαβαίνεις τώρα γιατί είναι τεράστια πατάτα αυτό που είπες;
physi
19/02/2017 18:30
Δεν αμφισβητείται το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να παντρευτούν με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά! Οι ετεροφυλόφιλοι που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν διαθέτουν γενετικά όργανα τεκνοποίησης, αλλά βιολογικά τα όργανα δεν είναι κατάλληλα. Οι ομοφυλόφιλοι διαθέτουν ένα όργανο γενετικό, το ίδιο και οι δύο, που ούτως ή άλλως και υγιές να είναι δεν τεκνοποιεί. Τελικά δεν γίνεται διάκριση ομοφυλοφίλων από την κοινωνία, αλλά από την ίδια τη φύση!
J
20/02/2017 14:21
1) Λάθος, ΕΣΥ δεν αμφισβητείς το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να παντρευτούν με τη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Για ρίξε όμως μια ματιά στα υπόλοιπα σχόλια. 2) Η φύση δεν λέει πουθενά ότι όλα τα μέλη μια κοινωνίας ΠΡΕΠΕΙ να τεκνοποιούν. Αν ήταν έτσι η φύση δεν θα έδινε τη δυνατότητα στον άνθρωπο να ΕΠΙΛΕΞΕΙ αν και πότε θα τεκνοποιήσει. Γιατί αν δεν το έχεις καταλάβει, μια βασική διαφορά των ανθρώπων από τα ζώα είναι ότι οι άνθρωποι δεν είναι δέσμιοι των ενστίκτων τους αλλά αποφασίζουν συνειδητά και για τη σεξουαλική πράξη (αν, πότε, πού, με ποιο άτομο) αλλά και για την τεκνοποιία. Γι' αυτό ακριβώς υπάρχουν ετεροφυλόφιλοι που κάνουν σεξ αλλά επιλέγουν να μην τεκνοποιήσουν, και το θεωρούμε φυσιολογικότατο. 3) Η φύση δεν λέει πουθενά ότι τα άτομα που θα τεκνοποιήσουν πρέπει να είναι ερωτευμένα ή να έλκονται μεταξύ τους. Ένας ομοφυλόφιλος άντρας και μια ομοφυλόφιλη γυναίκα μπορούν άνετα και 'φυσιολογικότατα' να τεκνοποιήσουν μεταξύ τους, και μάλιστα αρκετά το κάνουν. Έτσι ακριβώς όπως τόσα και τόσα ετεροφυλόφιλα 'ζευγάρια' ανά τους αιώνες τα οποία προέξυψαν από στημένα συνοικέσια και χωρίς την παραμικρή έλξη αλλά τεκνοποίησαν επιτυχημένα. 4) Η φύση δεν λέει πουθενά ότι το ζεύγος που θα τεκνοποιήσει ΠΡΕΠΕΙ να είναι αυτό που θα αναθρέψει το παιδί. Υπάρχουν ζωικά είδη στα οποία μόλις το κάθε θηλυκό γεννήσει δίνει το μικρό σε άλλο θηλυκό. Υπάρχουν επίσης ζωικά είδη στα οποία ομόφυλα ζευγάρια θυληκών μεγαλώνουν από κοινού τα μικρά που έχουν γεννήσει. Και 5) οι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η γέννηση ενός ομοφυλόφιλου άνδρα ευνοεί τη διαιώνιση του είδους εμμέσως, γιατί μεταβιβάζει περισσότερη γονιμότητα στις γυναίκες αδερφές του. Οπότε οι επιστήμονες καταλήγουν πάλι στο 1), ότι δηλαδή η διαιώνιση του είδους δεν προϋποθέτει απαραίτητα να τεκνοποιούν ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ και ότι η ομοφυλοφιλία σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται μη φυσιολογική γι' αυτό το λόγο. Αυτά τα λίγα.
Ελενιτσα
18/02/2017 20:29
Υπάρχουν και οι παρενθετες μητερες για αυτούς εάν είναι ζευγάρια αντρών. Εάν είναι ζευγάρι γυναικών είναι ακόμα πιο ευκολο.η φίλη μου έχει 5 παιδιά και όλες μεγάλωσαν μία χαρα και ίδιοι κόρες της δεν έγιναν λεσβίες ούτε κακοποιήθηκαν..
Α.Σ.
19/02/2017 14:52
Καλά, σοβαρολογείτε; Είναι βασικός κανόνας της φύσης, ένα παιδί να μεγαλώνει πρώτα απ' όλα με την μητέρα του και επειδή έχουμε προοδεύσει ως άνθρωποι και με τον πατέρα του. Καθένας μας έχει μια μητέρα και έναν πατέρα, που είναι υποχρεωμένοι να παίξουν το ρόλο τους απέναντι στα παιδιά που έφεραν στον κόσμο. Αυτά δεν αλλάζουν, λόγω ιδιοτροπιών ορισμένων ανθρώπων. Άντε να ανεχθούμε τον γάμο (ενήλικοι άνθρωποι είναι), αλλά να μπλέξουμε και τα παιδιά. Δεν ντρέπεστε λίγο. Πώς έκανε η φίλη σας 5 παιδιά, με τον κρίνο; Και τί είναι οι άλλοι άνθρωποι; παιδοποιητικές μηχανές που τους χρησιμοποιούν οι εύποροι ομοφυλόφιλοι για να τους παρέχουν τέκνα, ώστε να έχουν την αυλή τους; Και όσο για την κακοποίηση, πώς είστε τόσο σίγουρη; Όταν δεν υπάρχει το βαθύ ταμπού της αιμομιξίας, τί εμποδίζει τον ομοφυλόφιλο πατέρα ή μητέρα να "βοηθήσει" το μη παιδί του στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση; Έχουμε άλλωστε το παράδειγμα του Γούντυ Άλεν.
ν
19/02/2017 22:08
υπανθρωπε!
Α.Σ.
20/02/2017 08:58
Φοβερό επιχείρημα που επιστρέφεται αυτούσιο!
ε ναι
20/02/2017 14:22
Ενώ τα δικό επιχειρήμα για τον κρίνο είναι ακράδαντο.