Τη ζωή ενός δίχρονου αγοριού στοίχισε η βία στο Σικάγο. Το αγοράκι πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι και η σκηνή μεταδόθηκε απευθείας στο Facebook Live συγκλονίζοντας τις ΗΠΑ.

Ο Λάβονταϊ Γουάιτ, βρισκόταν στο πίσω κάθισμα ενός κόκκινου αυτοκινήτου μαζί με τον θείο του, έναν 26χρονο άνδρα, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε. Στο αυτοκίνητο επέβαινε επίσης η 20χρονη σύντροφος του άνδρα, η οποία είναι έγκυος και τραυματίστηκε, σύμφωνα με τη Chicago Tribune.

Ο νεαρός άνδρας ήταν στόχος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών στο πλαίσιο του πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ αντίπαλων συμμοριών, διευκρίνισε την Τετάρτη η αστυνομία, σημειώνοντας ότι αναζητεί τον δράστη της επίθεσης.

Η νεαρή γυναίκα βιντεοσκοπούσε τη βόλτα τους και την προέβαλε απευθείας στο Facebook Live, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν γαζώθηκε από σφαίρες, μία από τις οποίες έπληξε στο κεφάλι το μικρό αγόρι ενώ μια άλλη επίσης στο κεφάλι τον νεαρό άνδρα.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης η νεαρή γυναίκα, η οποία τραυματίστηκε στο στομάχι, να φωνάζει και να εγκαταλείπει το αυτοκίνητο ενώ συνεχίζονται οι πυροβολισμοί, προτού χαθεί σε ένα στενάκι του Σικάγου, το οποίο έχει ξαναποκτήσει τους τελευταίους μήνες την φήμη της πρωτεύουσας του εγκλήματος.

«Κάποια στιγμή, αυτό πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Έντι Τζόνσον.

«Δεν πρέπει να συνεχίσουν τα παιδιά μας να πληρώνουν το τίμημα της ανικανότητάς μας να λογοδοτούν για τις πράξεις τους οι κατά συρροή εγκληματίες» που χρησιμοποιούν πυροβόλα όπλα, τόνισε. «Βαρέθηκα πια, το ξέρω, το ίδιο και το Σικάγο», πρόσθεσε.

Τα περιστατικά αυτού του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έναν 19χρονο, που είναι μέλος μιας συμμορίας, για τον φόνο το περασμένο Σάββατο ενός κοριτσιού 11 ετών.

Με 750 φόνους και περίπου 3.500 ανταλλαγές πυροβολισμών, το Σικάγο επέστρεψε το 2016 σε επίπεδα βίας που είχε να δει εδώ περισσότερο από δύο δεκαετίες.