Ημερομηνία για την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ομόλογό του των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να οριστεί άμεσα, όπως ανέφερε τη Δευτέρα το Κρεμλίνο.

Η ρωσική Προεδρία, ωστόσο, σημείωσε ότι δεν έχει προς το παρόν πληροφορίες για το πότε οι δύο πρόεδροι θα πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντησή τους.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως τις επαφές ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον αναφορικά με την ημερομηνία της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για τις λεπτομέρειες μιας ενδεχόμενης συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ στη μάχη εναντίον των μαχητικών ισλαμιστών, δήλωσε ο κ. Πεσκόφ.

«Πούτιν – Τραμπ ομονοούν σε πολλά»

Για πολλά ζητήματα στα οποία οι θέσεις των ηγετών των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων ταυτίζονται έκανε εξάλλου λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

«Αυτό αφορά κυρίως ζητήματα εξωτερικής πολιτικής», είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σγιάρτο.