Πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο δράστης του αιματηρού περιστατικού στη Μελβούρνη είναι ελληνικής καταγωγής μεταδίδουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 14.00 (τοπική ώρα) σε περιοχή με εμπορικά κέντρα στη Μελβούρνη όταν ένας άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 20.

Νεκροί είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα 10χρονο παιδί.

Σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, ο οδηγός έριξε από πρόθεση το αυτοκίνητό του πάνω στους πεζούς οδηγώντας με 60 χιλιόμετρα. Πολλοί από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ τέσσερις από αυτούς είναι παιδιά και το ένα είναι σοβαρά.

Όπως μεταδίδουν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο οδηγός είναι ένας 26χρονος με ιστορικό βίας, χρήσης ναρκωτικών και προβλήματα ψυχικής υγείας. Η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον του και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ συνεργάζεται με τις αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Βικτόριας, ο οδηγός εμπλέκεται σε περιστατικό με επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Γουίντσορ, ενώ πηγές αναφέρουν ότι επιτέθηκε με το αυτοκίνητό του στους πεζούς έπειτα από καυγά που είχε με τον αδελφό του.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το περιστατικό δε σχετίζεται με την τρομοκρατία.