Μεξικανοί γερουσιαστές άρχισαν να σφυρίζουν αποδοκιμαστικά, να εξυβρίζουν και να χτυπούν με μανία ομοίωμα του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και «σαρώνει» το Διαδίκτυο.

Υπό τον ήχο τρομπετών, οι γερουσιαστές αριστερού κόμματος, άνδρες και γυναίκες οι οποίοι είναι ντυμένοι με βραδινά ενδύματα, πηγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον κατά τη διάρκεια χριστουγεννιάτικου δείπνου και χτυπούν με μπαστούνι το χάρτινο ομοίωμα του μεγιστάνα από τη Νέα Υόρκη.

«Σας καλώ να είστε ενωμένοι για να στείλετε χαιρετισμό στον Ντόναλντ» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του αριστερού κόμματος PRD (κόμμα Δημοκρατικής Επανάστασης) Μιγκέλ Μπαρμπόσα. Κατόπιν το πλήθος αρχίζει να χτυπάει την «πινιάτα» με τη μορφή του Τραμπ.

Το ομοίωμα, το οποίο είχαν κρεμάσει από το λαιμό, απεικονίζει τον δισεκατομμυριούχο να φοράει σκούρο κοστούμι, ενώ διακρίνεται η χαρακτηριστική ξανθιά κόμη του.

Ενας από τους γερουσιαστές τελικά καταφέρνει να την σπάσει με αποτέλεσμα να χυθούν τα γλυκίσματα που περιείχε, όπως ακριβώς προστάζει η παράδοση στο Μεξικό.