Τα επιχειρήματά τους φαίνεται πως εξάντλησαν οι βουλευτές στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν, αποφασίζοντας να μετατρέψουν την αίθουσα της ολομέλειας σε ρινγκ, προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Η συζήτηση για τις αλλαγές στα εργασιακά, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο πολιτικής αντιπαράθεσης τους έξι τελευταίους μήνες, πραγματοποιήθηκε σε εκρηκτικό κλίμα, με τη νέα νομοθετική ρύθμιση να περιλαμβάνει μείωση του αριθμού των αδειών, των εβδομαδιαίων ρεπό και της πληρωμής των υπερωριών.

Ορισμένοι εκ των βουλευτών ήρθαν στα χέρια, ενώ κάποιοι εξ αυτών διακομίσθηκαν με τραύματα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Euronews.

Πάντως, παρά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών και συνδικαλιστών, οι αλλαγές στα εργασιακά εγκρίθηκαν από το κοινοβούλιο της Ταϊβάν.

Η Ταϊβάν -ή Δημοκρατία της Κίνας όπως αυτοπροσδιορίζεται από το μερικώς αναγνωρισμένο διεθνώς καθεστώς που τη διέπει- είναι νησιωτική χώρα της Ανατολικής Ασίας.

Αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος μόνο από 22 κράτη (βάσει στοιχείων του Δεκεμβρίου 2015), ενώ δεν έχει αναγνωριστεί από τις περισσότερες χώρες και διεθνείς οργανισμούς, διότι η Κίνα επιμένει να τη θεωρεί επαρχία της.