Η αστυνομία της Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έχει υπό κράτηση άντρα που, κραδαίνοντας όπλο εφόδου μπήκε σε πιτσαρία η οποία είχε γίνει στόχος ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν λειτουργούσε στο χώρο της κύκλωμα κακοποίησης παιδιών υπό την ηγεσία της Δημοκρατικής υποψήφιας για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον και του ανώτατου στελέχους της προεκλογικής της εκστρατείας.

Αγνωστος 35άρης κρατείται για ανάκριση από την αστυνομία, η οποία εκλήθη στην πιτσαρία Κόμετ Πινγκ Πονγκ στην Ουάσιγκτον, κοντά στα σύνορα με το Μέριλαντ, είπε η Ακίτα Μπράουν, εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας. Η Μπράουν διευκρίνισε ότι δεν υπήρξαν πυροβολισμοί ή τραυματισμοί.

Μάρτυρας στο εστιατόριο δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι βρισκόταν εκεί με το παιδί του, ενός έτους, και πως το εστιατόριο ήταν γεμάτο από οικογένειες όταν μπήκε ο ένοπλος. Δεν έγινε γνωστό εάν ο δράστης γνώριζε για τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο περί του Κόμετ. Η αστυνομία εξήγησε ότι δεν διεξάγεται καμία έρευνα περί κακοποίησης παιδιών στο χώρο.

Πώς οι ψεύτικες ειδήσεις επηρέασαν τη ζωή των ανθρώπων

Τον περασμένο μήνα, πολλά ειδησεογραφικά μέσα, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες Washington Post και New York Times, δημοσίευσαν άρθρα για αναρτήσεις στο Διαδίκτυο οι οποίες απηύθυναν απειλές θανάτου εναντίον του ιδιοκτήτη της πιτσαρίας.

Η επίθεση στο Κόμετ θεωρείται παράδειγμα για το πώς οι ψεύτικες ειδήσεις, οι οποίες πολλαπλασιάστηκαν θεαματικά κατά την προεκλογική περίοδο, επηρέασαν τη ζωή των ανθρώπων.

Η αστυνομία σημείωσε σε γραπτή δήλωση ότι «παρακολουθεί την κατάσταση και είναι ενήμερη γενικών απειλών που έχουν γίνει εναντίον του καταστήματος αυτού. Εχουμε εξηγήσει στο προσωπικό να ειδοποιήσει την Μητροπολιτική Αστυνομία εάν δεχθεί συγκεκριμένες απειλές ή ανησυχήσει για την ασφάλειά του».

Ο μάρτυρας τον οποίο επικαλέστηκε το Reuters βρισκόταν στο κατάστημα κατά τις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδας) και πλήρωνε τον λογαριασμό του όταν είδε τον άντρα να μπαίνει στο κατάστημα.

«Μας φάνηκε ότι είχε μακρύ όπλο μαζί του. Σκορπίσαμε», δήλωσε. Η πιτσαρία άρχισε να αδειάζει και ορισμένοι από το προσωπικό επίσης έφυγαν, σύμφωνα με τον μάρτυρα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από την πιτσαρία.