Έρευνες για τον εντοπισμό ενός δικινητήριου αεροσκάφους της ινδονησιακής αστυνομίας, στο οποίο επέβαιναν δεκαπέντε άνθρωποι και το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο ενώ εκτελούσε πτήση προς τη νήσο Μπατάμ, νότια της Σιγκαπούρης, διεξάγουν οι αρχές της Ινδονησίας.

Σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας που περιήλθε σε γνώση του Reuters, το αεροπλάνο εκτιμάται ότι συνετρίβη στην περιοχή ανάμεσα στα νησιά Μενσανάκ και Σεμπάνγκα ή Γκεντάρ.

Κατά την ίδια αναφορά, μια ομάδα έρευνας εντόπισε αντικείμενα (καθίσματα, αποσκευές και έγγραφα) που πιστεύεται ότι προέρχονται από το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με την υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας, βρέθηκαν επίσης διάφορα αντικείμενα που πιστεύεται ότι ανήκαν στους επιβάτες. «Εντοπίσαμε συντρίμμια» δήλωσε στo Reuters ο Μπαμπάνγκ Σελίστιο, επικεφαλής της υπηρεσίας, προσθέτοντας πως οι έρευνες συνεχίζονται σε περιοχή έκτασης 200 τετραγωνικών ναυτικών μιλίων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι πρόωρο για να εκτιμηθεί εάν υπάρχουν επιζώντες ή όχι. Όπως είπε, δεν έχουν βρεθεί σοροί των ανθρώπων που επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Σιγκαπούρης, η τελευταία καταγεγραμμένη θέση του αεροπλάνου στο ραντάρ είναι περίπου 40 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Ταντζούνγκ Πινάνγκ.