Ο στρατός της Συρίας ανακατέλαβε την πόλη Σόραν, βόρεια της Χάμας, αποσπώντας την από τα χέρια των ανταρτών, ανέφερε πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις καθώς και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

«Μονάδες των ένοπλων δυνάμεών μας σε συνεργασία με δυνάμεις της λαϊκής άμυνας ανέκτησαν τον έλεγχο του δήμου της Σόραν και των αγροκτημάτων που την περιβάλλουν», ανέφερε η πηγή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι η προέλαση του στρατού στην πόλη έγινε με την προκάλυψη σφοδρών βομβαρδισμών με ρουκέτες, όλμους, αλλά και «βαρέλια με εκρηκτικά», αυτοσχέδιες βόμβες που ρίπτονται από ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι αντάρτες, συμπεριλαμβανομένων τζιχαντιστών, έχουν καταλάβει πολλά χωριά στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Χάμας, στο κέντρο της πυκνοκατοικημένης δυτικής Συρίας, τις τελευταίες εβδομάδες. Οι πρόσφατες εχθροπραξίες στη Συρία είναι σφοδρότερες στη βορειοδυτική Συρία, κυρίως στο Χαλέπι, σε θύλακες που ελέγχουν αντάρτες κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό και στη βόρεια Χάμα.