Αστυνομικός σκοτώθηκε από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας δεκάδων χιλιάδων στο Καράκας της Βενεζουέλας αργά το βράδυ της Τετάρτης, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της σοσιαλιστικής κυβέρνησης Νέστορ Ρεβερόλ, προσθέτοντας ότι άλλοι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Οι διαδηλωτές, στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας έκλεισαν κομβικά σημεία της πόλης, ενώ συγκεντρώθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις για να απαιτήσουν την παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο, του οποίου η κυβέρνηση έχει μεταμορφωθεί σε δικτατορία, σύμφωνα με την αντιπολίτευση.

Τα τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία έριξε δακρυγόνα σε επαρχιακές πρωτεύουσες. Μερικοί διαδηλωτές είπαν ότι δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο Καράκας γιατί η κυβέρνηση είχε κλείσει δρόμους και σταθμούς τραίνων.

Την Τρίτη, το Κοινοβούλιο, το οποίο ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ξεκίνησε πολιτική δίκη του Μαδούρο με την κατηγορία της παραβίασης του συντάγματος.

Στις συγκρούσεις εναντίον της κυβέρνησης την Τετάρτη τραυματίστηκαν και πάνω από 120 άτομα, δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες.