Απεργία προκήρυξε για την Τετάρτη το γερμανικό συνδικάτο για το πλήρωμα καμπίνας στην αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους της Lufthansa, Eurowings, μετά την κατάρρευση των μισθολογικών διαπραγματεύσεων.

Το συνδικάτο UFO ανέφερε ότι είχε προτείνει να παραπέμψει τη διαφωνία σε διαιτησία σήμερα στις 04.00 ώρα Ελλάδος προκειμένου να αποφύγει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά η διοίκηση δεν κατέληξε σε συμφωνία για το θέμα αυτό έως το πρωί.

«Θα πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι μια τακτική καθυστερήσεων και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να αποφύγουμε την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης για αύριο», ανέφερε σε ανακοίνωση η αντιπρόεδρος της UFO Σίλβια Ντε Λα Κρουζ.

Το UFO είπε ότι θα ανακοινώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για την απεργία έως σήμερα στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Εκπρόσωπος της Eurowings δήλωσε ότι η εταιρία είχε ζητήσει να διακοπούν οι διαπραγματεύσεις έως σήμερα το απόγευμα προκειμένου να έχει χρόνο να μελετήσει την πρόταση του συνδικάτου για προσφυγή σε διαιτησία.

«Κατά συνέπεια, βρίσκουμε την προκήρυξη απεργίας εντελώς ακατανόητη. Παραμένουμε έτοιμοι να συνομιλήσουμε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας ή της νύχτας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν συνομιλίες αυτή την εβδομάδα αφού η διοίκηση της Eurowings κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα νέα πρόταση, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων την αύξηση μισθών κατά 7% περίπου.