Συγκλονισμένη είναι η διεθνής κοινή γνώμη από τις λεπτομέρειες της δολοφονίας δύο γυναικών από βρετανό τραπεζίκό στον Χονγκ Κονγκ πριν από δύο χρόνια, που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, ο τραπεζίτης βασάνιζε επί τρεις ημέρες την μία από τις δύο γυναίκες, ενώ κατέγραφε με το κινητό του τις ειδεχθείς πράξεις του.

Η δίκη του 31χρονου δράστη, Ρούρικ Τζάτινγκ, ξεκίνησε τη Δευτέρα και όλο το δικαστήριο σοκαρίστηκε με βίντεο που προβλήθηκε και δείχνει τον δράστη να περιγράφει πώς βασάνισε και σκότωσε τις δύο γυναίκες, ενώ νωρίτερα είχε κάνει χρήση κοκαΐνης στο πολυτελές του διαμέρισμα.

«Το όνομά μου είναι Ρούρικ Τζάτινγκ. Πριν από πέντε λεπτά δολοφόνησα αυτή εδώ τη γυναίκα» εμφανίζεται να λέει στο βίντεο. Η κάμερα στρέφεται προς το άψυχο σώμα της 23χρονης Σουμάρτι Νίνγκσιχ, που κείτονταν μπρούμυτα στο μπάνιο. «Είναι βράδυ Δευτέρας. Την κράτησα αιχμάλωτη από το Σάββατο, τη βίασα κατ’ επανάληψη και τη βασάνισα άσχημα»

Νωρίτερα, είχε προβληθεί άλλο βίντεο περίπου 20 λεπτών όπου ο δράστης κατέγραφε τα βασανιστήρια που έκανε στο θύμα του. Οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα δεν είχαν εικόνα αλλά μπορούσαν μόνο να ακούσουν το βίντεο. «Αν ουρλιάξεις θα σε τιμωρήσω. Κατάλαβες;» και ακούγονταν από μέσα ουρλιαχτά και χαστούκια.

Ο 31χρονος Ρούρικ Τζάτινγκ, που εργαζόταν στην αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch, δελέασε τα θύματά του προσφέροντάς τους μεγάλο χρηματικό ποσό, πριν τα δολοφονήσει.

Το ένα θύμα, η 23χρονη Σουμάρτι Νίνγκσιχ, ανύπαντρη μητέρα, υπέστη επί τρεις ημέρες «βάναυσες πράξεις βίας που περιλάμβαναν ερωτικά βοηθητικά, πένσες, μία ζώνη» καθώς και χτυπήματα από τον κατηγορούμενο όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εισαγγελέας. Ο δράστης κατέγραψε με το κινητό του κάποια από τα βασανίστρια αυτά.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο δράστης ανάγκασε το θύμα του να γλύψει την τουαλέτα πριν της κόψει το κεφάλι.

Μετά από τη δολοφονία, ο δράστης τύλιξε το άψυχο σώμα της κοπέλας με πλαστικό και το έβαλε σε βαλίτσα που βρέθηκε στο μπαλκόνι του.

Μια εβδομάδα περίπου μετά την πρώτη δολοφονία, ο 31χρονος βρήκε σε μπαρ κοντά στο διαμέρισμά του το δεύτερο θύμα του, την 26χρονη Σένενγκ Μιγιάσιχ, από την Ινδονησία. Οι δυο τους πήγαν στο διαμέρισμα του Τζάτινγκ και η κοπέλα άρχισε να παλεύει μαζί του και να φωνάζει όταν είδε ένα φίμωτρο. Ο Τζάτινγκ της έκοψε τον λαιμό και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.

Ο δράστης δήλωσε πως για τα εγκλήματα ευθύνεται η «διαταραχή προσωπικότητας» από την οποία πάσχει.