Εκρηξη σημειώθηκε σε πάρκινγκ εμπορικού επιμελητηρίου στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ.

Αριθμός ασθενοφόρων έχει φτάσει στο σημείο. Η αιτία της έκρηξης δεν είναι ακόμη γνωστή.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου, Νταβούτ Τσετίν, δεν υπάρχουν νεκροί.

Όπως μεταδίδει το Cnn Turk, η έκρηξη προήλθε από ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ τέσσερα παρακείμενα οχήματα τυλίχτηκαν αμέσως στις φλόγες, ενώ υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφορίες και για θύματα.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Dogan δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο ανατινάχθηκε. Τα αίτια της έκρηξης είναι μέχρι στιγμής άγνωστα, ωστόσο, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «NTV» μπορεί η έκρηξη να προκλήθηκε από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης.

Ο δήμαρχος της Αττάλειας πάντως δήλωσε ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε ατύχημα, κάνοντας λόγο για τραυματισμούς που δεν απειλούν ζωές. Οπως χαρακτηριστικά είπε οι τραυματισμοί έχουν προκληθεί από σπασμένα γυαλιά.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο χώρο του εμπορικού επιμελητηρίου δήλωσε στο CNN Turk ότι από την έκρηξη έσπασαν πολλά παράθυρα και υπήρχαν αιμόφυρτοι άνθρωποι. Η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα που οι εργαζόμενοι προσέρχονταν στον χώρο εργασίας τους και ώρες πριν την διεξαγωγή μιας εκδήλωσης στο εμπορικό επιμελητήριο όπου θα παρευρισκόταν ο δήμαρχος της πόλης.

Η αστυνομία «χτενίζει» την περιοχή υπό τον φόβο δεύτερης έκρηξης.