Οι δύο κινέζοι αστροναύτες, που εκτοξεύτηκαν στο διάστημα τη Δευτέρα με τον διαστημικό πύραυλο Shenzhou 11, συνδέθηκαν με το διαστημικό εργαστήριο Tiangong 2 και επιβιβάστηκαν σε αυτό στις 6:32 π.μ. σήμερα Τετάρτη, ώρα Πεκίνου (1:30 π.μ. ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Αεροδιαστημικό Κέντρο Ελέγχου του Πεκίνου.

Ο διοικητής της αποστολής Σινγκ Χαϊπένγκ άνοιξε την καταπακτή του εργαστηρίου και μπήκε στον χώρο, ακολουθούμενος από τον αστροναύτη Τσενγκ Ντονγκ.

Οι δύο αστροναύτες, που έστειλαν χαιρετισμούς από το εργαστήριο στην πατρίδα τους, θα παραμείνουν στο Tiangong 2 για 30 ημέρες προτού επιστρέψουν στη Γη.

Η εκτόξευση του πυραύλου που τους μετέφερε στο διαστημικό εργαστήριο έγινε από την έρημο Γκόμπι, στη νοτιοδυτική Κίνα, και χαρακτηρίστηκε από ξένους παρατηρητές ως εξαιρετική.

Ο πύραυλος συνδέθηκε με το εργαστήριο, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά περίπου 393 χλμ πάνω από τη Γη, στις 10:30 μ.μ. το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας).

Το Tiangong 2 εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 15 Σεπτεμβρίου, και προαναγγέλλει τα σχέδια της Κίνας για μελλοντικό μόνιμο διαστημικό σταθμό, ο οποίος αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2020.

Ο πύραυλος μόλις έχει συνδεθεί με το διαστημικό εργαστήριο