Ο ιστότοπος WikiLeaks δημοσιοποίησε τις ηχογραφήσεις τριών ομιλιών που είχε δώσει επί πληρωμή η Χίλαρι Κλίντον για την τράπεζα Goldman Sachs, ρίχνοντας φως στις σχέσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών με τους κύριους παίκτες της Γουόλ Στρτ.

Το επιτελείο της Κλίντον δεν αμφισβήτησε την αυθεντικότητα των εγγράφων που υπέκλεψαν τα WikiLeaks από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας.Κατηγόρησε, ωστόσο, τη ρωσική κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνη για τις διαρροές αυτές – άποψη την οποία συμμερίζεται η αμερικανική κυβέρνηση – και τα WikiLeaks ότι βοηθούν τον Ντόναλντ Τραμπ, στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Το ύφος αυτών των ομιλιών δείχνει τις απόψεις της Κλίντον για τις ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για τις σχέσεις της με τον Πούτιν και για τα αρνητικά αποτελέσματα προηγούμενων διαρροών του WikiLeaks σχετικά με την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Πάντως, οι δηλώσεις της υποψήφιας των Δημοκρατικών δεν είναι ριζικά διαφορετικές από τις θέσεις που έχει εκφράσει πρόσφατα, αν και είναι πιο άμεσες.

Σε ομιλία τον Οκτώβριο του 2013 για την Goldman Sachs, η Κλίντον αφήνει να εννοηθεί πως πρέπει να αναληφθούν ενέργειες προκειμένου να χαλιναγωγηθούν, «για πολιτικούς λόγους», οι καταχρήσεις της Γουόλ Στριτ.Οι ομιλίες έγιναν αφού είχε εγκαταλείψει τη θέση της ως υπουργού Εξωτερικών και προτού αρχίσει την προεκλογική εκστρατεία.

Η αποκάλυψη ότι η Κλίντον είχε δώσει ομιλίες επί πληρωμή για την Glodman Sacks ήταν «βούτυρο στο ψωμί» για τον αντίπαλό της στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σαντερς, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν μπορεί να θέσει κανόνες στις εταιρείες από τη στιγμή που αμείβεται από αυτές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει εναντίον της τα υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατηγορώντας την ότι δεν είχε εξασφαλίσει την προστασία εσωτερικών εγγράφων της αμερικανικής κυβέρνησης όταν χρησιμοποίησε έναν προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διάρκεια της θητείας της ως υπουργού Εξωτερικών.Στηρίχθηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό στις αποκαλύψεις του WikiLeaks που δείχνουν πως η Κλίντον, στις ιδιωτικές ομιλίες της σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους το 2013 και το 2014, είχε ταχθεί υπέρ του ελεύθερου εμπορίου και της αυτορύθμισης της Γουόλ Στριτ, αντίθετα με ό,τι υποστηρίζει στις ομιλίες της ως υποψήφια.