Στέλεχος των ισραηλινών υπηρεσιών ασφαλείας τραυματίστηκε σοβαρά αργά το βράδυ της Παρασκευής στην Καλάντια, στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, όταν του επιτέθηκε Παλαιστίνιος με μαχαίρι, ο οποίος σκοτώθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας.

Ο δράστης της επίθεσης, 28 ετών, από την Ιερουσαλήμ, προσέγγισε με τα πόδια ένα σημείο ελέγχου σε δρόμο και επιτέθηκε με μαχαίρι σε στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας, που διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Συνάδελφοί του πυροβόλησαν τον Παλαιστίνιο και τον σκότωσαν, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν δημοσιοποίησε την ταυτότητά του.

Στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα και στο Ισραήλ συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 231 Παλαιστίνιους, 34 Ισραηλινούς, έναν Ιορδανό, έναν Ερυθραίο κι έναν Σουδανό από την 1η Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πλειονότητά τους, οι Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν διέπραξαν ή αποπειράθηκαν να διαπράξουν επιθέσεις, οι περισσότεροι με μαχαίρια, κατά Ισραηλινών.

Η επανέναρξη των επιθέσεων το τελευταίο διάστημα εγείρει φόβους στο Ισραήλ περί νέας ανάφλεξης ενόψει των μεγάλων εβραϊκών εορτών Ρος Χασάνα, Γιομ Κιπούρ και Σουκότ από αυτόν τον μήνα. Το 2015, την περίοδο των εορτών επικράτησε μεγάλη ένταση.