Μόλις λίγοι μήνες έχουν περάσει από τη νίκη του σε διαγωνισμό σχετικά με το περιβόητο προσβλητικό ποίημα για τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπόρις Τζόνσον «χτύπησε» ξανά.

Κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Άγκυρα με σκοπό να χτίσει γέφυρες με την Τουρκία, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών επέλεξε να παρακάμψει τα διπλωματικά κλισέ και αντ’ αυτού να επαινέσει το τουρκικό έθνος για το «πολύ όμορφο και πολύ λειτουργικό τουρκικό πλυντήριό του».

««Εχουμε την τύχη στη Βρετανία να είμαστε από τους κυριότερους εισαγωγείς τουρκικών προϊόντων. Εγώ προσωπικά είμαι ο περήφανος ιδιοκτήτης ενός πολύ όμορφου και λειτουργικού τουρκικού πλυντηρίου», επισήμανε ο Τζόνσον μετά τις συνομιλίες που είχε με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Αναφέρθηκε ασφαλώς και στις πολύ κρίσιμες σχέσεις των δύο χωρών, ακόμη και μετά την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θέλοντας να δώσει ένα ακόμη δείγμα της πολύ στενής σχέσης των δύο χωρών, ο Τζόνσον αναφέρθηκε επίσης στα 2,5 εκατ. βρετανούς τουρίστες που δέχεται κάθε χρόνο η Τουρκία.

«Είναι μία εξαιρετική πράξη καλοσύνης. Ελπίζω να συμπεριφέρονται καλά (οι τουρίστες), είμαι σίγουρος ότι έτσι κάνουν», σχολίασε.

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος αστειεύτηκε ότι μαζί με τον Τσελίκ είναι απόγονοι των Οθωμανών, πρόκειται να συναντηθεί την Τρίτη με τον τούρκο πρόεδρο.