Ο Αντριου Μιανγκέρι, πολιτικός ακτιβιστής και πρώην πολιτικός κρατούμενος της Νότιας Αφρικής δημιούργησε ένα τροχόσπιτο-αντίγραφο του κελιού στο οποίο πέρασε 27 χρόνια της ζωής του ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Αφρικής και κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης Νέλσον Μαντέλα.

Το τροχόσπιτο θα γυρίσει όλη τη χώρα για να μπορέσουν οι νέοι που δεν έχουν πάει ποτέ στις φυλακές- μουσείο της νήσου Ρόμπεν για να πάρουν μια προσωπική οπτική της ιστορίας που εκτυλίχθηκε στο νησί – κολαστήριο.

Εκεί ήταν που ο Μαντέλα γνώρισε και το πιο σκληρό πρόσωπο της ανθρώπινης φύσης: «Μου είχαν δώσει ένα κελί στο τέλος του διαδρόμου. ‘Εβλεπε στο προαύλιο και είχε ένα μικρό παράθυρο στο ύψος των ματιών. Μπορούσα να διασχίσω το κελί μου με τρεις δρασκελιές. Όταν ξάπλωνα, άγγιζα με τα πόδια μου τον απέναντι τοίχο ενώ το κεφάλι μου ακουμπούσε στο τσιμέντο της άλλης πλευράς. Το πλάτος του ήταν γύρω στο 1,80 και οι τοίχοι είχαν πάχος τουλάχιστον 60 εκατοστά. Κάθε κελί είχε μια λευκή κάρτα κρεμασμένη απ’ έξω με το όνομα και τον αριθμό που μας είχαν δώσει στη φυλακή. Η δική μου έγραφε «Ν. Μαντέλα 466/64″, που σήμαινε ότι ήμουν ο 466ος κρατούμενος που είχε φθάσει στο νησί το 1964» έγραψε ο ίδιος για την εμπειρία του στις φυλακές της νήσου Ρόμπεν.