Ένας 60χρονος άνοιξε πυρ τη Δευτέρα μπροστά από ένα σούπερ μάρκετ στην περιφέρεια του Παρισιού, τραυματίζοντας σοβαρά δύο ανθρώπους προτού οχυρωθεί στην κατοικία του, στο πλαίσιο «μιας ιδιωτικής διαφοράς», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι στο Πορ Μαρλί, στο Ιβελίν που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων δυτικά του Παρισιού. Ο άνδρας, ο οποίος αρχικά είχε αναφερθεί πως ήταν 70 ετών, μετά τους πυροβολισμούς οχυρώθηκε στην κατοικία του, επισήμανε η εισαγγελία των Βερσαλλιών κοντά στο Παρίσι.

Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, που έσπευσαν στην περιοχή, προσπαθούν να διαπραγματευτούν με τον ύποπτο, σύμφωνα με μια δικαστική πηγή.

Μία 57χρονη γυναίκα και ένας άνδρας 73 ετών τραυματίστηκαν σοβαρά και χαροπαλεύουν, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Ο φερόμενος δράστης είναι «γνωστός στις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις του κοινού ποινικού δικαίου» διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η εισαγγελία των Βερσαλλιών πρόσθεσε ότι «πρόκειται για μια ιδιωτική διένεξη», αποκλείοντας το σενάριο μιας τρομοκρατικής ενέργειας σε μια περίοδο που η Γαλλία ζει υπό τον φόβο νέων επιθέσεων.