Ορισμένοι το απέδωσαν στην κούραση από το ταξίδι και την διαφορά ώρας μεταξύ Βρετανίας- Καναδά, άλλοι σε πρώιμη… γνώση ότι η προγιαγιά του είναι τυπικώς αρχηγός του κράτους του Καναδά, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο πρίγκιπας Γεώργιος της Βρετανίας, μόλις τριών χρονών, δεν έδειξε να υποκύπτει στη γοητεία του καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Ο μικρός πρίγκιπας έφθασε στον Καναδά το Σάββατο μαζί με τους γονείς του, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον, για επίσημη επίσκεψη μιας εβδομάδας. Μόλις αφίχθη, κρατώντας το χέρι του πατέρα του, ο μικρός αδιαφόρησε για τον καναδό πρωθυπουργό, όταν εκείνος έκανε βαθύ κάθισμα προκειμένου να βρεθεί στο επίπεδό του και επιχείρησε περιπαιχτική χειρονομία.

Ο Τζάστιν Τριντό πήγε κατόπιν να ανταλλάξει μαζί του χειραψία, αλλά και πάλι ο Γεώργιος τον σνόμπαρε με αποτέλεσμα να εκτυλιχθεί μια μάλλον άβολη σκηνή στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου στην επαρχία της Βρετανικής Κολομβίας στον δυτικό Καναδά.

«Η καρδιά μου έσπασε 15 φορές»

Οι Καναδοί από την πλευρά τους προβληματίστηκαν για την αδιαφορία του πρίγκιπα, καθώς είναι συνηθισμένοι να παρακολουθούν τον πρωθυπουργό τους να κερδίζει εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο και να αντιμετωπίζεται από τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ως αστέρας των Τεχνών.

«Η καρδιά μου έσπασε 15 φορές για τον Τριντό» έγραψε στο Twitter ο χρήστης @OhAlexaandra.

«Το να αρνείται στον Τζάστιν Τριντό (φιλική) χειρονομία ένα νήπιο (ακόμα κι αν πρόκειται για τον γιο του πρίγκιπα) παραπέμπει, αναλογικά, στον τρόπο που ασκούνται οι σύγχρονες διεθνείς σχέσεις» επισήμανε άλλος χρήστης του Twitter, ο @EmMcCon.

Ο μικρός Γεώργιος δεν έδωσε το χέρι του ούτε στον Μπαράκ Ομπάμα, κατά την επίσκεψή του στην Βρετανία τον Απρίλιο, όταν επετράπη στον μικρό να χαιρετίσει τον αμερικανό πρόεδρο φορώντας τις πιτζάμες του και ρόμπα προτού πάει για ύπνο.

Ο Γεώργιος και η μικρή του αδελφή, η πριγκίπισσα Σάρλοτ, ηλικίας ενός έτους, επισκέπτονται τον Καναδά για πρώτη φορά, όμως πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη των γονέων του, έπειτα από εκείνη το 2011.