Ετοιμη για (σχεδόν) όλα προκειμένου να γοητεύσει τους νέους ψηφοφόρους, η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο εμφανίστηκε την Πέμπτη στη νεανική, διαδικτυακή εκπομπή του Ζακ Γαλιφιανάκη για να απαντήσει στο… καίριο ερώτημα: «Κυρία Κλίντον, τι θα γίνει αν μείνετε έγκυος;».

Αν και εμφανώς αιφνιδιασμένη, η Χίλαρι Κλίντον συμμετείχε στο παιχνίδι των «εξωφρενικών» ερωτήσεων που θέτει ο ηθοποιός-παρουσιαστής. Αντί άλλης απάντησης, του πρότεινε να του στείλει μερικά «φυλλάδια» που εξηγούν τον αναπαραγωγικό κύκλο της γυναίκας.

Ο Γαλιφιανάκης παρουσιάζει την εκπομπή «Between Two Ferns» (σ.σ. Ανάμεσα σε δύο φτέρες), ένα χιουμοριστικό τοκ-σόου στο οποίο οι καλεσμένοι του «ανακρίνονται» καθισμένοι ανάμεσα σε δυο γλάστρες με φυτά. Οι ερωτήσεις είναι σκόπιμα παράλογες, σεξιστικές ή διατυπωμένες έτσι που να φέρνουν σε δύσκολη θέση τον φιλοξενούμενο.

«Οταν ήσασταν γραμματέας, πόσες λέξεις το λεπτό δακτυλογραφούσατε; Και πώς πίνει τον καφέ του ο πρόεδρος Ομπάμα;» συνέχισε, παίζοντας με τη λέξη secretary που σημαίνει γραμματέας αλλά και υπουργός.

Σε πολλά σημεία η Κλίντον απέφυγε να του απαντήσει, λέγοντας μάλιστα κατά τη διάρκεια της εκπομπής ότι «μετανιώνει πικρά» που πήγε εκεί.

«Θα είναι η πρώτη λευκή πρόεδρος»

Σε άλλες στιγμές κράτησε κλειστό το στόμα, σαν να μην ήξερε τι να πει, μολονότι «έπαιζε» σε σενάριο που προφανώς είχε προσυμφωνηθεί. Κάτι τέτοιο έγινε όταν ο Γαλιφιανάκης έκανε τη διαπίστωση ότι «εκτός του γεγονότος ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, για τη νεότερη γενιά θα είναι η πρώτη λευκή πρόεδρος».

«Οταν διαπιστώνετε πόσο καλά πάνε τα πράγματα για τον Ντόναλντ Τραμπ, δεν διερωτάστε αν θα έπρεπε να γίνετε λίγο πιο ρατσίστρια;» συνέχισε ο παρουσιαστής.

Οταν την ρώτησε, αν θα φύγει στον Καναδά εάν εκλεγεί ο Τραμπ, η Κλίντον απάντησε: «Θα έμενα στις ΗΠΑ και θα προσπαθούσα να τον εμποδίσω να καταστρέψει τη χώρα».

Στο κλείσιμο της συνέντευξης, ο Γαλιφιανάκης δεν δίστασε να αναφερθεί εμμέσως στο σκάνδαλο των email που κλόνισε την προεκλογική εκστρατεία της Κλίντον. «Να είμαστε σε επαφή. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνήσω μαζί σας; Με email;» την ρώτησε, χωρίς να πάρει απάντηση.

Ο Ζακ Γαλιφιανάκης παλαιότερα είχε πάρει συνέντευξη και από τον πρόεδρο Ομπάμα. «Πώς αισθάνεστε που είστε ο τελευταίος μαύρος πρόεδρος των ΗΠΑ;» τον είχε ρωτήσει, για να πάρει την «πληρωμένη» απάντηση: «Πώς αισθάνεσαι που παίρνεις συνέντευξη από πρόεδρο για τελευταία φορά;».